Hirdetés
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Project Room+ Július Gyula előadása

2019, június 28 @ 17:30 - 19:00 CEST

o

Project Room+

A fotográfia alkimistái. Médiaarcheológia széljegyzetek Dobokay Máté argentumához
Július Gyula előadása

Július Gyula (Budapest, 1958) szellemi szabadfoglalkozású képzőművész, kurátor, kiállításszervező, művészeti újságíró, kulturális menedzser, művészeti oktató. Munkái az 1980-as évek óta láthatók hazai és nemzetközi, egyéni és csoportos kiállításokon egyaránt. 2019-től a Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari Karának dékánhelyettese. DLA fokozatát 2015-ben szerezte a Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskolájában. Disszertációjának címe: Atavizmus mint médiaművészeti alkotómódszer. Ontológiai és episztemológiai elemzés a művészeti és a tudományos megismerés együttes alkalmazásának lehetőségeiről. Médiaarcheológiai kísérletek a low-, és high-tech módszerek ötvözésére.

Helyszín: Capa Központ, Project Room
Időpont: 2019. június 28., péntek, 17.30 óra
A programon való részvétel ingyenes.

A Capa Központ a Project Room termében rendezett kiállításaihoz Project Room+ címmel új előadás-sorozatot indított 2017-ben. A meghívott előadókat arra kérjük, hogy az aktuális kiállítások témáihoz, teoretikus felvetéseihez lazábban-szorosabban kapcsolódva, a saját kutatásaikról, diszciplínájukról tartsanak egy-egy, a fotográfusok számára is inspiráló és a praxisukba építhető előadást.

A fotográfia alkimistái. Médiaarcheológia széljegyzetek Dobokay Máté argentumához – Július Gyula előadása

***

Dobokay Máté: Ag

Dobokay Máté: Ag

„Dobokay Máté kiállítása arról az alkotói folyamatról szól, mely során a művész egyszerre kísérletezik vegyészként és filozófusként a fotografikus kép elemi részekre történő visszabontásával, miközben a tudás átadásának és a visszacsatolásnak a kérdéseit feszegeti. Dobokay Máté fotográfiai kísérletei révén nem fotográfiák jönnek létre. Az alkotások az alkímia titkos és bonyolult tudományának, a fémek nemesfémekké való átalakításának, a lélek halhatatlanságára és a testi kínok gyógyítására alkalmas bölcsek köve keresésének folyamatait idézik. Dobokay egyedi és megismételhetetlen, absztrakt, festői képeket és tárgyakat készít, melyeken az ezüst fénylő szürkéinek megannyi árnyalata rajzolódik ki a különböző hordozófelületeken.” (Gellér Judit kurátor)

https://www.facebook.com/events/2082701595363428/

Részletek

Dátum:
2019, június 28
Időpont:
17:30 - 19:00 UTC
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
Honlap:
https://www.facebook.com/events/2082701595363428/

Szervező

Capa Központ
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Capa Központ
Nagymező u. 8
Budapest, Pest 1014 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
(1) 413 1310
Honlap:
https://capacenter.hu/