23.3 C
Budapest
szerda, augusztus 5, 2020
Hirdetés
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Pillars of Home

2019, július 11 @ 18:00 - 2019, augusztus 25 @ 19:00 CEST

Pillars of Home
Solo exhibition by Csilla Klenyánszki at PaperLab gallery, House

The challenges of early motherhood are transformed into a game: the lack of time, the fragility of a new life, the weight of responsibility, our changing identities, tension. These are the elements. Care, strength, patience, devotion. These are the things holding it together.
Pillars of Home consists of ninety-eight balancing sculptures, made during the artist’s son’s nap, when their home – the living room, the kitchen, the bedroom or even the staircase – became a studio for no more than thirty minutes at a time. The pillars rely on their own inner stability while being framed only by the floor and the ceiling. As the objects are being piled up, they become a coherent entity, but their delicate arrangement and balancing structure makes them vulnerable. They can be destroyed at any moment.
Not only the existence of the image is in danger if the installation collapses, but the noise of the fallen objects might awaken the sleeping baby, which puts an end to the working session.

The series of performative interactions can be seen as personal research for balance between early parenthood and an artistic practice. Pillars of Home gives ninety-eight answers to one dilemma: how does a mother find balance between all her duties and priorities. A never-ending juggling act.

Open to the public:
July 11, 2019 – August 25, 2019.
Tuesday – Sunday 12:00 – 19:00.
Closed on Mondays and public holidays.
Organizers: Imre Kiss, Judit Flóra Schuller

https://maimano.hu/en/kiallitasok/pillars-of-home/

Pillars of Home
Klenyánszki Csilla egyéni kiállítása a Mai Manó Ház, PaperLab galériában

Az anyaság kezdeti szakaszának kihívásai egy játékká alakulnak át, amelynek elemei: az idő hiánya, az új életszakasz törékenysége, a felelősség súlya, a folyamatosan változó egyéniségünk, a feszültség jelenléte. Azok a dolgok pedig, amelyek az egészet összetartják: törődés, kitartás, türelem, odaadás.

A Pillars of Home című sorozat kilencvennyolc, egymáson egyensúlyozó szoborból áll. A szobrokat dokumentáló képek a művész kisfiának alvási ideje alatt készültek, amelyhez átalakította a lakásukat – a nappalitól kezdve, a konyhán és a hálószobán keresztül egészen a lépcsőházig – egy átmeneti, csupán harminc percig létező stúdióvá. A pillérek a saját belső stabilitásukon nyugszanak, a padló és a plafon közti tér jelöli ki számukra a keretet. Ahogy az objektek egymásra helyeződnek, úgy válnak a tárgyegyüttesek egy összetartozó egységgé, miközben a törékeny elrendezésük és egyensúlyozó jellegük miatt rendkívül sérülékennyé válnak. Bármelyik pillanatban összedőlhetnek.

Nem csupán a képek elkészülte kerül veszélybe egy-egy installáció összedőlésekor, hanem maga az alkotói munkára fordított idő is: a leeső tárgyak zaja bármikor felkeltheti az alvó gyereket.

A performansz jellegű akciók egyfajta személyes kutatásnak is tekinthetőek, amelyekben a művész az anyává válás és a művészi alkotómunka közötti egyensúly problematikáját járja körül. A Pillars of Home felfogható egyetlen kérdésre adott kilencvennyolc válaszként: hogyan alakíthat ki egy anya egyensúlyt életének valamennyi szegmense között? Egy soha véget nem érő, örök egyensúlykeresés.

A kiállítás megtekinthető:
2019. július 11. – 2019. augusztus 25.
Kedd – vasárnap 12 és 19 óra között.
Hétfőn és ünnepnapokon zárva.
Szervezők: és Schuller Judit Flóra

https://maimano.hu/kiallitasok/pillars-of-home/

https://www.facebook.com/events/919667988396209/

Részletek

Kezdés:
2019, július 11 @ 18:00 UTC
Vége:
2019, augusztus 25 @ 19:00 UTC
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/919667988396209/

Szervező

Mai Manó Ház
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Mai Manó Ház
Nagymező u. 20
Budapest, nincs 1065 Magyarország
+ Google Térkép