Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Phasebook.hu – fotókiállítás

2010, May 6 @ 18:00 - 2010, June 5 @ 18:00 UTC+0

Free
pbook.jpg

Helyszín: Millenáris, BudapestH–1024 Budapest, Kis Rókus u. 16–20.

Megnyitó beszédet tart Németh Juci!

Ezek után az Add to Favorites zenekar ad koncertet.

A kiállítás kurátora: Kincses Károly

Megtekinthető: naponta 06.00-23.00 óráig

A Phasebook.hu egy művészeti projekt, amelynek célja, hogy a kortárs fotográfia legkülönbözőbb eszközeivel – évről-évre szubjektív, mégis átfogó – képet adjon Magyarország fesztiváljainak résztvevőiről, a magyarországi fesztiválkultúráról.

Helyszín: Millenáris, Budapest
H–1024 Budapest, Kis Rókus u. 16–20.

Megnyitó beszédet tart Németh Juci!

Ezek után az Add to Favorites zenekar ad koncertet.

A kiállítás kurátora: Kincses Károly

Megtekinthető: naponta 06.00-23.00 óráig

A Phasebook.hu egy művészeti projekt, amelynek célja, hogy a kortárs fotográfia legkülönbözőbb eszközeivel – évről-évre szubjektív, mégis átfogó – képet adjon Magyarország fesztiváljainak résztvevőiről, a magyarországi fesztiválkultúráról.
A jövőben megvalósuló phasebook.hu honlap lehetőséget kínál az alkotók által szubjektív szempontok alapján lefényképezett személyeknek, hogy magukról további információkat,
Képeket osszanak meg az oldal látogatóival Az alkotók saját véleménye így a lefényképezett személyek által megosztott információkkal, az önmagukról alkotott képpel vethetők össze, amely további vizsgálatra ad lehetőséget a magyarországi fesztiválkultúrával kapcsolatban.
Az angol phase szó (’mozzanat, szakasz’) egyaránt utal a fesztiválok időszerűségére, és a projekt technikai jellegére.
A Phasebook.hu reakció továbbá a globális közösségi oldalak hirtelen elterjedésére – és népszerűvé válására, illetve az ezzel együtt kialakuló közösségi kultúrára.
A projekt első állomása a Sziget Fesztivál 2009 volt. A rendezvény bejáratánál 5 nap alatt 16 országból 79 személy ült modellt a két fotográfus nagyformátumú kamerájának. A különleges technikai eljárás, az üvegnegatív használata, illetve az ezzel járó hosszú expozíciós idő (körülbelül 5-10 másodperc) megkövetelte a modellektől a statikus pozíciót – és az érzelemmentes arckifejezést. Az ülő helyzetben, szigorúan az objektívbe meredő – vagy a kamerának profilt ülő – modellek – minden érzelemtől mentes – portréi lehetőséget nyújtanak az analitikus vizsgálatra a fesztivál résztvevőinek, tehát a fesztiválok mélyebb megismerésére és megértésére. Az alkotók igyekeztek a fesztivál sokszínűségére felhívni a figyelmet, így a különböző zenei és trend-szubkultúrákról átfogó képet adni, illetve a látogatók nemzetiségi és életkori eloszlását hűen prezentálni.
Céljuk – néhány jellegzetes arcon keresztül – a fesztiválok változatos összetételű tömegének bemutatása.
A Phasebook.hu projectet Kádár Levente és Károlyi György alapította 2009 nyarán.

Károlyi György 1988-ban született Budapesten, ahol jelenleg él és dolgozik.
Tanulmányait 2006-ban kezdte a Práter utcai iskolában, itt ismerkedett meg a nagyformátumú technikával, illetve az analóg és archaikus fényképezéssel. 2009-ben szakvizsgázott.
2007-ben helyezkedett el a Budapesti Flashback Photo Studiónál – mint műtermi asszisztens – később pedig: mint fotográfus. Itt ismerkedett meg a műtermi világítással, illetve az alkalmazott fotográfia területeivel. Főnöke és mentora, Boldizsár Zoltán vezette be az autonóm fotográfiába.
Művészetére nagy hatással van Richard Avedon és Irwing Penn. Munkája mellett szabadúszóként fő érdeklődési területe az akt- és a portréfotó.

Kádár Levente 1987-ben született Budapesten.
Érettségi után a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának Fotóriporter és Képszerkesztő szakán folytatta tanulmányait.
2007-től egy évet töltött a dániai Vraa Hojskolén, ahol az archaikus fotográfiai eljárásokról, illetve a közép- és nagyformátumú fényképezésről tanult.
Itt ismerkedett meg a folyékony emulzióval, és annak üvegen, papíron való alkalmazásával.
2008-tól a Kaposvári Egyetem Fotográfia (B.a.) szakán folytatta tanulmányait.
2009 februárjától a Flashback Photo Studiónál gyakornok, majd fotóasszisztens, fotográfus

Details

Start:
2010, May 6 @ 18:00 UTC+0
End:
2010, June 5 @ 18:00 UTC+0
Cost:
Free
Event Category:
Event Tags:
, , , ,