Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Petrányi Zsolt tárlatvezetése Nicholas Nixon: A Brown nővérek című kiállításán

április 21 @ 18:00 - 19:00 UTC

Petrányi Zsolt tárlatvezetése Nicholas Nixon: A Brown nővérek című kiállításán
2022.04.21. 18.00
Nicholas Nixon Brown nővérekről szóló képsorozata egyedülálló vállalkozás a fotográfia történetében. A képlet egyszerű, a nővérek évente újbóli lefényképezése, de a munka az idő múlásával válik egyre különlegesebbé. Ahogy a négy lány, úgy a fényképész „életideje” is telik, így bár a képek tárgya ugyanaz, de a jelentése mégis más színezetet kap.
A tárlatvezetés arra vállalkozik, hogy a képek kapcsán a fényképészetről tegyen fel alapvető kérdéseket. Kinek készül? Ki nézi? Mit kell rajta látnunk? Ezek az alapvető dilemmák egy „szokványos” fényképkiállítás esetében könnyen megválaszolhatók, de ebben az esetben a képkészítés esszenciáját kerülgetik. A Brown nővérek fotósorozat a kitartó fotográfiai projektgondolkodás egy olyan példája, aminek készítése is szisztematikus: a beállítás, a helyszín, a fekete-fehér tónusok is egy láncolattá fűzik a képeket, amelyeken az emberi idő múlása áll az ábrázolás középpontjában. De épp a látszólagos egyformaságuk az, ami miatt a vezetésen sok más, fotográfiát érintő kérdést is érinthetünk.
Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – április 21.
A tárlatvezetésen a regisztrált látogatók a kiállításra szóló, aznap váltott kedvezményes vagy teljes árú (diák, nyugdíjas vagy felnőtt) belépőjeggyel vehetnek részt.
https://www.maimano.hu/programok/kiallitas-nicholas-nixon-a-brown-noverek
https://www.facebook.com/events/519415229709451/

Részletek

Dátum:
április 21
Időpont:
18:00 - 19:00 UTC
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
https://www.facebook.com/events/519415229709451/

Szervező

Mai Manó Ház
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Mai Manó Ház
Nagymező u. 20
Budapest, nincs 1065 Magyarország
+ Google Térkép