20.4 C
Budapest
hétfő, augusztus 8, 2022

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Párizsi absztraktok. Abstraction-Création. Kandinszkij, Hélion, Calder, Moholy-Nagy… – finisszázs

január 29 @ 13:00 - 20:00 CET

A debreceni Párizsi absztraktok. Abstraction-Création. Kandinszkij, Hélion, Calder, Moholy-Nagy… megakiállítás utolsó nagy programnapjához érkezett. A látogatók egyszerre ismerhetik meg a MODEMben, 1500 m2-en a valaha volt legnagyobb hivatalos nonfiguratív csoportosulást, az Abstraction-Créationt, amelyhez olyan intézményektől kölcsönöztünk, mint a párizsi Centre Georges Pompidou, a párizsi Galerie Le Minotaure, vagy a bécsi Belvedere, stb. Mindemellett a finisszázson a nézők betekintést nyernek a 20. század elejének művészeti életébe és a kávéházak világába is.

Program:

15:00 Kávéházi kultúra és művészeti élet programnap kerekasztal-beszélgetés:

A beszélgetés az 1910-1930 közötti párizsi művészeti életetet; az ekkori képzőművészet más területekhez való kapcsolódását; az 1920-as és 1930-as évek francia és magyar kávéházi kultúráját, a gasztronómia és a művészet viszonyát; a kávéházak és más találkozóhelyek kortárs helyét járja körbe.

Résztvevők: Barki Gergely művészettörténész; Mészáros Flóra, a kiállítás kurátora; Pokorny Lia színművész és Saly Noémi művelődéstörténész

17:00: Klem Viktor színművész és Mészáros Flóra kurátor közös szubjektív tárlatvezetése

A közös tárlatvezetés irodalmi művekre, zenei és egyéb művészeti asszociációkra, személyes történetekre építkezik.

18:30: Pokorny Lia zenés estje

Közismert, izgalmas-érzéki hangulatú dalok légies zongorakíséretre, eredeti és prózai átkötésekre épülnek. A zenés est így a kávéházak hangulatát hozza el, amely világot Ella Fitzgerald, Gershwin,Edith Piaf, Nat King Cole, stb. zenéjének megidézése garantálja.

Online jegyvásárlás az alábbi linken

A programon való részvétel védettségi igazolványhoz és orvosi maszkviseléshez kötött. A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy a programok során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk.

 

 

 

 

Részletek

Dátum:
január 29
Időpont:
13:00 - 20:00 CET
Esemény kategóriák:
,
Honlap:
http://www.modemart.hu/program/parizsi-absztraktok-finisszazs/

Helyszín

MODEM – Modern és Kortárs Művészeti Központ
Hunyadi János u. 1-3.
Debrecen, - 4026 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 (52) 525-018
View Helyszín Website