hétfő, november 29, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Páldi Lívia tárlatvezetése Margaret Watkins Fekete fény című kiállításán

november 4 @ 19:00 CET

Páldi Lívia tárlatvezetése Margaret Watkins Fekete fény című kiállításán
2021. 11. 04. 18.00
A festői (piktorialista) fotográfiát a modernista művészetfelfogással ötvöző Margaret Watkins az első nők között dolgozott szabadúszóként számos jelentős New York-i reklámügynökségnél, mint sikeres kereskedelmi fotográfus. Páldi Lívia tárlatvezetése egy képzeletbeli szalonba invitálja a résztvevőket, ahol Watkins néhány kiemelkedő pálya- és kortársának munkásságával összefüggésben vizsgálja a különböző életvezetési modelleket, illetve kihívásokat és választásokat, amelyek elé a nőket az önállósodás, a társadalmi és művészeti karrierlehetőségek állították a 20. század első felében.
Páldi Lívia 2017 és 2021 márciusa között a dublini Project Arts Centre kurátora volt. Korábban a BAC – Baltic Art Center, Visby igazgatójaként (2012–2015), valamint a budapesti Műcsarnok kurátoraként, majd vezető kurátoraként (2005–2011) dolgozott. Számos beszélgetés, előadás, workshop és kiállítás szervezője, több kötet és kiállítási katalógus szerkesztője. A dOCUMENTA (13) egyik kurátori ágense volt. 2016-ban részt vett az OFF-Biennále Budapest kurátori csoportjának munkájában. Jelenleg Budapesten él.
A Nők a kamera mögött című januárig tartó programsorozatunkon a női alkotói munkát és a női alkotással kapcsolatban felmerülő kérdéseket járjuk körül meghívott vendégeink segítségével.
Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – november 4. A tárlatvezetésen a látogatók a kiállításra szóló belépőjeggyel vehetnek részt. A megszokott kedvezmények ezúttal is érvényesek.
https://www.maimano.hu/programok/kiallitas-margaret-watkins-fekete-feny

Részletek

Dátum:
november 4
Időpont:
19:00 CET
Esemény kategóriák:
, ,
Esemény címkék:
https://www.facebook.com/events/1561342930882514/

Szervező

Mai Manó Ház
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Mai Manó Ház
Nagymező u. 20
Budapest, nincs 1065 Magyarország
+ Google Térkép