Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Otthonom Rákosmente I. – Napsugaras Rákosmente

2008, May 31 @ 18:00 - 2008, September 14 @ 18:00 UTC+0

Free

Az első forduló – Napsugaras Rákosmente – pályázatainak beküldési határideje: 2008. szeptember 15.A fotópályázaton bármely rákosmenti lakos nevezheti fotóit, kizárólag digitális formában CD lemezen. A CD lemezeket postai úton várják a 1173 Budapest, Pesti út 165. címre, vagy ügyfélfogadási időben személyesen Rákosmente Városházán a Polgármesteri Irodán (I.em 102.). – A borítékra írják rá: Napsugaras Rákosmente – Fotópályázat.
Technikai paraméterek: jpg vagy tiff formátumban, minimális felbontás: 1200×1600.

Az első forduló – Napsugaras Rákosmente – pályázatainak beküldési határideje: 2008. szeptember 15.
A fotópályázaton bármely rákosmenti lakos nevezheti fotóit, kizárólag digitális formában CD lemezen. A CD lemezeket postai úton várják a 1173 Budapest, Pesti út 165. címre, vagy ügyfélfogadási időben személyesen Rákosmente Városházán a Polgármesteri Irodán (I.em 102.). – A borítékra írják rá: Napsugaras Rákosmente – Fotópályázat.
Technikai paraméterek: jpg vagy tiff formátumban, minimális felbontás: 1200×1600.

Nevezési díj nincs.
Egy pályázó legfeljebb 20 fotót nevezhet fordulónként.
A pályázat szervezői ösztönözni kívánják a fiatalok részvételét, így a fotópályázaton külön kategóriában indulhatnak a 18 év alattiak.

Kizárólag saját fotóval lehet jelentkezni!
Minden pályázó nevezésekor a fotókat tartalmazó CD-hez mellékelt a www.rakosmente.hu honlapról letölthető formanyomtatványon köteles nyilatkozni, hogy az általa beküldött fotó a saját tulajdona – ő rendelkezik annak felhasználási jogaival, a saját szellemi terméke, ő készítette. A pályázó aláveti nevezett fotóit a zsűri értékelésének, és az értékelést elfogadja. Emellett a pályázó a nyilatkozat aláírásával elfogadja a pályázat feltételeit, és hozzájárul, hogy fotóját Rákosmente Önkormányzata ellenszolgáltatás nélkül, az alkotó nevének feltüntetésével felhasználja a kerületet népszerűsítő anyagaiban, valamint a fotópályázat saját promóciójában. A pályázó nevezésével hozzájárul, hogy az arra érdemes fotókat az alkotó nevének feltüntetésével Rákosmente honlapján közöljék, valamint a fotópályázat lezárultával kiállítsák.
Amennyiben egy képről felmerül, hogy az nem a pályázó alkotása, akkor a pályázó adott képének részvételét a zsűri felfüggeszti, és a kép eredetét kivizsgálja. Amennyiben bizonyítást nyer, hogy a kép valóban nem a pályázó alkotása, a képet a zsűri a versenyből kizárja.
Ha kiderül, hogy a fotó tárgya nyilvánvalóan nem Rákosmentén készült, vagy a kép tág etikai határokat átlépő módon manipulált, a képet a zsűri a versenyből kizárhatja.
A beküldött fotók mindegyikét neves szakemberekből álló zsűri fordulónként – évszakonként – értékeli.
A zsűri az alkotásokat két kategóriában értékeli: 18 év alatti és 18 év fölötti kategóriában.
Mindegyik forduló végén a zsűri által érdemesnek ítélt fotók alkotói díjat kapnak, a 4 fordulós pályázat legvégén a legjobb alkotók fődíjat kapnak. A 4 forduló végső értékelésekor kiemelt díjazásban részesülnek azok a pályázók, akik mind a 4 fordulóban egyenletesen jó teljesítményt nyújtottak.

A fotópályázattal kapcsolatban bővebb információ az alábbi elérhetőségeken kapható:
e-mailcím:fotopalyazat@rakosmente.hu
Telefonszám:253-33-06
A fotópályázat kapcsán Rákosmente Önkormányzata kiegészítő programokat szervez, amelyekre mindenkit szeretettel vár.

A fotópályázat szakmai partnere

a Magyar Fotóművészek Szövetsége.

Details

Start:
2008, May 31 @ 18:00 UTC+0
End:
2008, September 14 @ 18:00 UTC+0
Cost:
Free
Event Category:
Event Tags:
Website:
http://www.rakosmente.hu/tabla.php?kozep=15*Fot%F3p%E1ly%E1zat*bannerhir/fotopalyazat.html