szombat, július 31, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Orbán Balázs nyomdokán Erdővidéken

2019, november 20 @ 17:00 - 18:00 CET

o

A XXVII. Erdővidéki Közművelődési Napok programjaként 2019. november 20-án, szerdán 18 órától a baróti Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár termében nyílik meg az idén tavasszal és ősszel megszervezett – Orbán Balázs nevét viselő – dokumentarista fotótáborok anyagából válogatott fényképtárlat. Megnyitó beszédet mond: P. Buzogány Árpád művelődésszervező, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont munkatársa, házigazda: Hoffmann Edit muzeológus.

Sorban a 39. és 40. fotódokumentációs esemény a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont szervezésében, partnerségben Erdővidék Múzeuma – Barót és az Exposia Fotográfiai Alkotócsoporttal valósult meg április 26. – május 3. és október 16. – 23. között a baróti Gaál Mózes Közművelődési Egyesület közreműködésével.

A Kovászna megye északnyugati sarkában elterülő erdővidéki történelmi tájegységre ellátogató székelyföldi és magyarországi képírók: Balázs Ödön (Székelyudvarhely), Csíki Csaba (Csíkszentdomokos), Erős Zoltán (Gyergyószárhegy), Hlavathy Károly (Sepsiszentgyörgy), Kerekes István (Kazincbarcika – Magyarország), Kuthi Lázár (Felsőboldogfalva), Nagy Botond (Marosvásárhely), Pap Elek (Nagykőrös – Magyarország), Péli László (Dabas – Magyarország), Sándor-Tóth Zsuzsanna (Hatvan – Magyarország), Szabó Béla (Öttevény – Magyarország), Vinczefi László (Sepsiszentgyörgy) hagyományukhoz híven, vizuális értékmentést végeztek a vidék falvaiban, mivel a megörökítésre érdemes pillanatokat, a múló jelent a rendelkezésükre álló fotós eszközök segítségével rögzítették, de a figyelmüket nem kerülték el a jelenkor ízlésvilágát, vívmányait reflektáló képek sem.

Az évente más-más tájegységen szervezett fotótáborok elsődleges célja a még meglévő, múltat idéző építmények, tárgyak, motívumok, mesterségek, élethelyzetek, a tájban élő ember ünnep- és hétköznapjainak, a változó és tünékeny emberi arcok, tájak megörökítése.

További részletek az eseményről: https://www.facebook.com/events/521421838405143/

https://www.facebook.com/events/3275235929185468/

Helyszín

Erdővidék Múzeuma – Muzeul Depresiunii Baraolt
Strada Kossuth Lajos 158
Baraolt, - 525100 Románia
+ Google Térkép