19.7 C
Budapest
kedd, augusztus 4, 2020
Hirdetés
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

MyBudapest Photo Project // Kiállítás

2019, szeptember 9 @ 18:00 - 2019, szeptember 22 @ 17:30 CEST

n

MyBudapest Photo Project – fotópályázat hajléktalan alkotók számára idén 4. alkalommal a Budapest Bike Maffia szervezésében

PROGRAMOK

szeptember 9. 18.00 – kiállításmegnyitó

szeptember 15. 17.00 – felolvasás Háy János íróval, Csuja Imrével, az Örkény Színház színészével, Németh Anikó Ködmadár és Zilahy Tamás, hajléktalan szerzőkkel

szeptember 22-én 17.00 – finisszázs a Cheeky-vel, a Csík kóruscsalád világzenei kamarakórusával

______________________________________________________

Budapest sokunk otthona. Megvannak a törzshelyeink: a kedvenc padunk a Margitszigeten, az utca, amin mindennap végigtekerünk vagy a sarok, ahol a péntek esti sörözés előtt összefutunk. De vajon hogyan látják a várost azok, akik számára ezek a helyek szó szerint az otthont jelentik?

A Budapest Bike Maffia a londoni Café Art együttműködésével idén negyedik alkalommal hirdette meg fotópályázatát hajléktalan emberek számára. A tavalyi évhez hasonlóan az önkéntesek a Fujifilm Magyarország támogatásával egyszer használatos fényképezőgépeket osztottak ki a résztvevőknek, hogy fotóikon keresztül mutathassák meg a várost, ahogyan ők látják.
Idén a Vöröskereszt Madridi utcai szállójának, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) Dózsa György úti, Táblás utcai és Alföldi utcai szállójának lakói és a Bike Maffia Vitamin Kommandó elnevezésű projektje révén utcán élő hajlék nélküli alkotók csatlakoztak a pályázathoz. A beérkezett pályamunkák közül hat tagú szakmai zsűri (Bíró Kriszta színész; fotós, tanár, aktivista; Nánási Pál fotós; művészettörténész, kurátor; Sándor Dávid a Fortepan szerkesztője és Szepessy Ákos a Fortepan alapító szerkesztője) választotta ki azt az 50 fotót, amelyekből köztéri kiállítás nyílik a Madách téren. A kiállítás két hétig, szeptember 22-éig tekinthető meg, s közben az érdeklődők a MyBudapest Photo Project Facebook-oldalán szavazhatnak a kedvenceikre. Végül a legkedveltebb 13 fénykép és az alkotók rövid történetei kerülnek be a MyBudapest 2020 naptárba. A naptár, illetve a fotókból készülő képeslapok, jegyzetfüzetek októbertől meg is vásárolhatóak a Bike Maffia weboldalán, illetve budapesti üzletekben, múzeum shopokban. Az eladásokból származó teljes nyereséget a kiválasztott képek alkotói, hajléktalan művészek kapják.
A kezdeményezés célja, hogy lehetőséget adjon a hajlék nélkül élőknek, hogy megmutathassák tehetségüket és mindennapjaikat, és ezáltal felhívja a figyelmet a hajléktalanság problémájára, halványítsa a sztereotípiákat és szűkítse a társadalmi rétegek közötti szakadékot.

https://www.facebook.com/events/1631012020373188/

Részletek

Kezdés:
2019, szeptember 9 @ 18:00 UTC
Vége:
2019, szeptember 22 @ 17:30 UTC
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/1631012020373188/

Szervező

MyBudapest Photo Project
E-mail:
noreply@facebookmail.com