Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Művészek a klímatudatosságért #1

2019, szeptember 19 @ 20:00 - 22:00 CEST

o

A Művészek a klímatudatosságért egy összművészeti kezdeményezés, melynek keretében magyar írók, képzőművészek, slammerek, zenészek és színészek igyekeznek szélesebb körben felhívni a figyelmet a közelgő ökológiai katasztrófára, illetve az ezzel kapcsolatos egyéni és közösségi felelősségvállalás fontosságára.

A klímaváltozás realitás, ebben ma már minden komolyan vehető tudós és szakember egyetért. Vitatott kérdés azonban, hogy az egyre fenyegetőbbé váló katasztrófát meg tudjuk-e fékezni, vagy legalább le tudjuk-e lassítani, és ha igen, milyen eszközökkel? Mennyit tehetnek a nagyvállalatok és mennyit a magánember? Tényleg a természetet óvjuk, vagy csak a saját irhánkat mentjük, mikor környezetvédelemről beszélünk? Vajon megvalósítható utópia a fenntartható, nem növekedő gazdaság? Mindenkinek a maga szintjén kell hozzájárulnia a változáshoz.

Az informális csoport első hivatalos eseményén kortárs szerzők osztják meg az érdeklődőkkel a témához többé-kevésbé kapcsolódó szövegeiket. Felolvasnak: Áfra János, Bende Tamás, Fenyvesi Orsolya, Ferencz Mónika, Izsó Zita, Kerber Balázs, Simon Márton, Sirokai Mátyás, Terék Anna, Varga Zoltán Tamás, Závada Péter, Zilahi Anna.

Az est keretében megvalósuló kerekasztal-beszélgetésen Horváth Márk és Lovász Ádám esztéták, Zilahi Anna az xtro realm csapatából, Hunyadi Réka a Greenpeace-től, valamint Áfra János és Závada Péter szervezők beszélgetnek majd a klímakrízissel kapcsolatosan felmerülő kérdésekről, valamint a projekt adta lehetőségekről, illetve arról, hogy mit tehetünk, s meddig érdemes elmenni a változás érdekében.

A belépés ingyenes, viszont minden érdeklődőtől azt kérik a szervezők, hogy egy klímatudatos fogadalommal érkezzenek, amelyet aztán igyekeznek betartani.

https://www.facebook.com/events/1153450578184743/

Részletek

Dátum:
2019, szeptember 19
Időpont:
20:00 - 22:00
Esemény kategóriák:
,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/1153450578184743/

Szervező

Művészek a klímatudatosságért
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Trafó House