szerda, október 20, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

MIAU! – Nemzetközi macskanapi vezetés, brunch, DJ set

2020, augusztus 8 @ 10:00 - 14:00 CEST

MIAU! – Nemzetközi macskanapi vezetés, brunch, DJ set

MIAU! – Nemzetközi macskanapi vezetés, brunch, DJ set


Augusztus 8-a 2002 óta minden évben egy kicsit a macskáké is, tudniillik ez az International Cat Day, azaz a Nemzetközi macskanap. A Capa Központ MIAU! című kiállításán kilenc kortárs magyar alkotó macskás fotói és a hozzájuk tartozó személyes kis történetek láthatók és olvashatók, így augusztus 8. nem múlhat el egy különleges tematikus program nélkül: a Capa Központ kávézókapcsolatos 8F Galériájában kurátori tárlatvezetéssel egybekötött hétvégeindító brunchot rendezünk, a kiállításbejáráshoz a zenét egy only vinyl „házi cica és vadmacska” dj szett formájában Dj Gandharva (Budabeats Records) játssza reggel 10-től délután 2-ig.
Helyszín: Capa Központ – 8F Galéria
Időpont: 2020. augusztus 8., szombat, 10.00–14.00
Részvételi díj, amely tartalmazza a brunchot (étel, ital): 2000 Ft/fő
Regisztrálni a program@capacenter.hu címre küldött e-maillel lehet. A regisztrációkat beérkezési sorrendben rögzítjük, a férőhelyek száma limitált (30 fő). A regisztrációk a részvételi díj befizetését követően válnak érvényessé.
***
MIAU!

MIAU!


Alkotók: Bánkuti András, Barakonyi Szabolcs, Gáldi Vinkó Andrea, Gerhes Gábor, Hajdú D. András, Máli Fanni, Szabó Benke Róbert, Szarka Péter, Szombat Éva
„Ha egyetlen képpel kellene illusztrálni a világhaló csatornáin hömpölygő 21. századi digitális képözönt, akkor az minden bizonnyal egy macskás fotó lenne. Bár a kutyások máig vitatják, az internet nem hivatalos címerállata a csupa rejtély, öntörvényű, pihe-puha cica lett. Az állat nyilvánvaló szépsége és cukisága mellett többek között olyan tulajdonságainak köszönheti mérhetetlen népszerűségét a kortárs vizuális kultúrában, mint az emberszerű arckifejezése, elbűvölő intelligenciája, keresetlen humora, örök kiszámíthatatlansága és arisztokratikus természete. A macskához kapcsolódó jelentésrétegek a háziasításától kezdve folyamatosan rakódnak egymásra. Bár megszelídítése legendásan sokáig tartott, az azóta eltelt több ezer év alatt az ember társaként összetett állat-szimbólummá vált: az éjszaka, a titkos tudás állatává; az éleslátás megtestesítőjévé; a nőiség jelképévé; a bujaság ikonjává. Mindezeknek köszönhető a „macskás fotó” alműfaj közérthetősége és közkedveltsége. A MIAU! kiállításon a világ folyamatosan bővülő cicáskép-archívumából egy apró egység látható: kilenc kortárs magyar alkotó (fotóriporter, fotográfus, képzőművész) fotói és a hozzájuk tartozó személyes kis történetek macska-ember, ember-ember viszonyokról, képelméleti összefüggésekről, szociológiai megfigyelésekről, babonákról, mániákról, szemekről, bajuszokról.” (Mucsi Emese)
https://www.facebook.com/events/311306850111907/

Szervező

Capa Központ
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Capa Központ
Nagymező u. 8
Budapest, Pest 1065 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
(1) 413 1310
View Helyszín Website