Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Mélylevegő Projekt: Mutasd meg, ami benned van! – Élet a major depresszióval fotókiállítás megnyitó

március 29 @ 16:00 - 19:00 UTC

🌪️ A major depresszió Magyarországon nagyjából 700.000 embert érint, mégis a mai napig jelentős stigmatizáció éri az ezzel élőket mentális zavarban való érintettségük miatt.
⚡ A stigma egy fájó, eltüntethetetlen jelzés, amely elkülöníti viselőjét a társadalomtól. A középkorban tüzes vassal égették a rabszolgák és a bűnözők bőrébe. Szimbolikusan bár, de napjainkban is érvényes ez a jelentés – azzal a különbséggel, hogy lehet tenni ellene!
💸 És fontos is, hiszen hatással lehet az érintettek jövedelmére, lakhatására, társas kapcsolataira és a (mentális) betegségből való felépülés folyamatára is.
‼️ A megbélyegzés csökkentésének egyik fontos eszköze a társadalom informálása egyes mentális zavarokat illetően, hiszen minél jobban ismerünk valamit, annál kevésbé tartunk tőle.
📚 A stigmarombolás egy másik lehetséges módja a személyes élettörténetek megismerése, amely révén kijavíthatók a valótlan előítéletek, ezáltal csökkenhet a megbélyegzett csoportot érő általánosítás és diszkrimináló viselkedés.
📸 Épp ezért szerveztük meg a “Mutasd meg, ami benned van! – Élet a major depresszióval” fotókiállítást, amely bemutatja az érintett alkotók mindennapjait az érdeklődők számára, így segítve egy empatikusabb, támogatóbb társadalmi környezet létrejöttét.
https://www.facebook.com/events/491902789193008/

Részletek

Dátum:
március 29
Időpont:
16:00 - 19:00 UTC
Esemény kategóriák:
, ,
Esemény címkék:
https://www.facebook.com/events/491902789193008/

Szervező

Mélylevegő Projekt
E-mail:
noreply@facebookmail.com