29 C
Budapest
szombat, augusztus 8, 2020
Hirdetés
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Mélyáramok. Kortárs magyar fotográfia kontra klasszikusok

2019, december 14 @ 15:00 - 19:00 CET

o

Izgalmas felfedezésre hívja a látogatókat a Mélyáramok című tárlat, amely a MODEM és a Budapest FotóFesztivál együttműködésében valósul meg. A nagyszabású kiállítás bemutatja a párhuzamokat, kapcsolatokat, a gyakran rejtett, de mégis létező mélyáramokat a magyar fotográfiában. A világhírű elődök – többek között Brassaï, , Paul Almasy – eredeti művei mellett a kortárs magyar fotóművészet számos alkotásával is megismerkedhetünk.

Nyitónap december 14-én:

15.00: Tárlatvezetés a kurátorokkal
16.00: Kerekasztal-beszélgetés
Résztvevők: Hetényi Csaba, Balázs Árpád, Szöllősi-Nagy-Nemes műgyűjtő házaspár, , Somosi Rita
Moderál: Emőd Péter
17.30: Pátkai Rozina – Melykó Richárd – Bácsi Barnabás és az EM90: megzenésített versei
Pátkai Rozina – ének, billentyűk, elektronika, Melykó Richárd – spoken word, Bácsi Barnabás – gitár, elektronika

A nyitónapjára buszt indítunk Budapestről. Szeretnénk, ha minél többen eljutnának a megnyitóra, és a lefoglalt helyeket valóban igénybe vennék, ezért a buszra előzetesen lehet online jegyet venni.

A jegy ára ezer forint, ami a MODEM kávézójában kávéra és üdítőre váltható.

Gyülekező december 14-én a Planetárium előtt 10:45-kor. A buszsofőr MODEM táblával fogja várni az érdeklődőket. A busz várhatóan 18:30 – 19:00 között indul vissza Debrecenből, a MODEM melletti parkolóból.

A kiállításról bővebben:

A párbeszéd egyik terrénuma az a válogatás, amelyik a Szöllősi-Nagy–Nemes műgyűjtő házaspár fotográfiai kollekcióját bemutatva tárja föl a mélyáramokat a klasszikus és a kortárs gesztusokban. , Trauner Sándor, Miskolczi Emese, , és még sok más művész képeinek együttese, kiegészülve néhány nem magyar klasszikus, vagy Nadar műveivel.

A kiállítás másik részében a Budapest FotóFesztivál keretein belül immár harmadik éve megrendezett kortárs fotográfiai kiállításokat átgondolva, félszáznál is több magyar fotóművész műve kerül a kiállítótermek falain egymással kölcsönhatásba.

Ezekből a különleges „műfaji” kiállításokból kiindulva – a műgyűjtői kollekciót is melléjük rendelve – a mostani összeállításban még inkább fókuszáltan és komplexen tárulhatnak föl a mélyáramok a magyar fotográfiában. Vagyis a klasszikus műfajok mai értelmezései, a távolabbi és a közelmúlt jeles alkotói a kortárs művészekkel egy közös tárlat keretében mutatkoznak be a debreceni közönségnek. A jelen gazdagsága és a múlt értékes öröksége nemcsak tanulságokat, de felfedezői élményt is ígér a látogatóknak.

Kurátorok: Szarka Klára, Somosi Rita

https://www.facebook.com/events/565528580656383/

Részletek

Dátum:
2019, december 14
Időpont:
15:00 - 19:00 UTC
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , , , , ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/565528580656383/

Szervező

MODEM
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

MODEM
Baltazár Dezső tér 1
Debrecen, - 4026 Magyarország
+ Google Térkép