csütörtök, október 28, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

JELENTKEZZ MOST! FotóFalu 2020- Vizuális történetmesélés/Hajdú D. András

2020, augusztus 2 @ 14:00 - 2020, augusztus 9 @ 14:00 CEST

Szeretnéd megtudni, hogy lehet képekben bemutatni az emberek életét és a cselekedeteik mozgatórugóit? Érdekel a dokumentarista fotográfia?
Most bepillantást nyerhetsz a kulisszák mögé Hajdú D. András segítségével, aki munkáival eddig huszonhárom díjat nyert a Magyar Sajtófotó Pályázaton, közöttük háromszor kapta meg a nagydíjat.
András így vall magáról:
Specialitásom az emberközpontú dokumentarista fotográfia. Érdekelnek az emberek: a motivációik, az örömük, a bánatuk, a választásaik, az életük. Érteni akarom azt, hogy ki mit és miért tesz, és erről szemtanúként akarok tudósítani, őszintén és hitelesen. Az anyanyelvem a fotózás, de időnként filmezek és hangot is rögzítek, vagy pedig ezeket ötvözve multimédiát készítek. Szabadon használom a műfajok adta lehetőségeket, a cél mindig az, hogy “átmenjen” az üzenet.
Egy barátom egyszer úgy fogalmazott, hogy vannak emberek, akik világítanak a sötétben, és én az ő történetüket mesélem el. Mert ezek az emberek motiválnak téged is, engem is: hogy jót tegyünk, hogy teljesebb életet éljünk, hogy boldogabbak legyünk.
A munkamódszerem roppantul egyszerű.
Ugye mindenki ismeri Robert Capa elhíresült mondását arról, hogy “Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel”? Az én old-school munkamódszeremre is igaz Capa mottója, bár a Hajdúdé-féle módszertant egy pécsi szegregátumban élő roma asszonyság summázta eddig a legjobban, amikor éjfélkor szembetalálkoztunk egy sötét sikátorban, és elkerekedett szemekkel rámrivallt: “Jézusom, maga még most is itt fotózik??!!”
Magamnak és az egyetemi tanítványaimnak is folyton azt mantrázom, hogy olyan témákban mélyüljenek el, ami igazán érdekli őket. Onnantól már “csak” sok időt és energiát kell beletenni a projektbe és biztosan működni fog.
Kurzusvezető:
Hajdú D. András
A kurzus leírása:

Az alábbi időpontban csatlakozhatsz a kurzushoz:
2020. augusztus 2. 14:00
Időtartama:
2020. augusztus 2-9.
www.fotofalu.hu
Árakról, jelentkezés:.

Ha csatlakoznál más kurzusunkhoz is, jelöld a jelentkezési lapodon.
NEKED AJÁNLJUK A KÖVETKEZŐ KURZUSAINKAT IS: Képépítés // Analóg harmóniák // Vizuális történetmesélés
https://www.facebook.com/events/873513609831320/

Részletek

Kezdés:
2020, augusztus 2 @ 14:00 CEST
Vége:
2020, augusztus 9 @ 14:00 CEST
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
, ,
https://www.facebook.com/events/873513609831320/

Szervező

Artbázis összművészeti műhely
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Drégelypalánk