csütörtök, szeptember 23, 2021
Események betöltése

« Összes Események

Megnyitó – Tombor Zoltán: Fényterápia

augusztus 31 @ 18:00 - október 3 @ 20:00 CEST

A Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház tisztelettel meghívja Önt
 és barátait
Tombor Zoltán: Fényterápia
című kiállításának megnyitójára
2021. augusztus 31-én kedden, 18 órára.
A kiállítás megtekinthető:
2021. szeptember 1. – 2021. október 3.
Kedd – vasárnap 12 és 19 óra között.
Hétfőn és ünnepnapokon zárva.
Kurátor: Sárvári Zita
Tombor Zoltán (1973, Budapest) fotográfus 1994 óta fényképez. 2003 és 2011 között Milánóban élt, ahol a Budapesten megkezdett divatfotográfusi pályát folytatta, majd New Yorkba költözött, hogy ott építse tovább karrierjét, ahonnan jelentős nemzetközi sikerek után 2019 végén tért haza. Szakmai munkássága során neves brandekkel, alkotókkal és hírességekkel dolgozott. Divatfotói és portréi olyan rangos, véleményformáló orgánumokban jelentek meg, mint a Vogue, a The Last Magazine, a Harper’s Bazaar, a Time vagy a Kinfolk. Tombor Zoltán tagja a Magyar Fotóművészek Szövetségének és a Magyar Újságírók Országos Szövetségének. Munkái megtalálhatóak hazai és nemzetközi magángyűjteményekben. 2019-ben több alkotását vásárolta meg a Harvard University.
Első önálló intézményi kiállítása a Mai Manó Házban egyszerre reflektál a közelmúlt egy mindannyiunkat érintő aktuális eseményére és enged betekintést az alkotó divatfotóinak a világába. A karantén időszakában született sorozat képei a mára szinte a feledés homályába merült helyzet letapogathatatlan bizonytalanságára reagálnak, hol metaforikus, hol absztrakt, hol objektív leíró pontossággal, portrét rajzolva egy kitalált, elszigetelt figura lassú és csendes karanténnapjairól egy, a művész által „megírt” helyen. A sorozat nagy egésze mellett az egyes képek metaforikus állításokkal árnyalják és egészítik ki a világszinten zajló történéseket, lehetőséget adva a befogadónak arra, hogy elidőzzön a közelmúlt tanulságain.
Tombor Zoltán a kezdetektől azon dolgozik, hogy alkalmazott fotóit mélyebbre hangolja a divatfotó egyszerű törvényszerűségeinél, a valóság megszépítésénél és a vágyakból és álmokból szőtt ruha bemutatásánál. Az esztétizálás nem elsődleges számára, a hétköznapiság és a spontaneitás ugyanolyan fontos képalkotó elemként jelenik meg fotóin. A dokumentumfotó szigorúan hiteles stílusa megrendezett fikcióval párosul editorial munkái esetében.
https://www.maimano.hu/programok/kiallitas-tombor-zoltan-fenyterapia
https://www.facebook.com/events/185150157017641/

Részletek

Kezdés:
augusztus 31 @ 18:00 CEST
Vége:
október 3 @ 20:00 CEST
Esemény kategóriák:
,
https://www.facebook.com/events/185150157017641/

Szervező

Mai Manó Ház
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Mai Manó Ház
Nagymező u. 20
Budapest, nincs 1065 Magyarország
+ Google Térkép