Hirdetés
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Maija Tammi: White Rabbit Fever

2019, október 9 @ 12:00 - 2019, november 17 @ 18:00 CEST

Maija Tammi: White Rabbit Fever

A kiállítás megtekinthető:
2019.10.09 – 2019.11.17
Kedd – vasárnap 12 és 19 óra között.
Hétfőn és ünnepnapokon zárva.
Szervezők: és

Megnyitó: 2019. október 9. szerda, 17.00 óra

“Mindennek, aminek kezdete van, vége is kell, hogy legyen?”

Létünket az idő korlátozza, vagy inkább keretezi. A halál az eleve az életben gyökerező alapvető élmény. Maija Tammi a halálhoz és a betegséghez való különféle viszonyulásokat vizsgálja tudományos, ugyanakkor költői és absztrakt képi megközelítéssel. A White Rabbit Fever (Fehér nyúl láz) képzeletbeli megbetegedés, a betegség archetípusa. A sorozat a járványokhoz, betegségekhez és magához a halálhoz való viszonyunkat faggatja, azáltal, hogy naturalisztikus módon jeleníti meg őket. A munka magja két kronológia köré szerveződik: az első egy nyúl oszlása és eltűnése között húzódik, a másikban pedig halhatatlan emberi sejtek láthatók, amelyek túlélték, vagy túl fogják élni a betegeket, akikből származnak. A White Rabbit Fever különböző szintjeivel Maija Tammi arra vesz rá minket, hogy az élet és a halál perspektívájából szemléljük az időt.

Maija Tammi ( 1985 ), doktori fokozattal rendelkező finn művész, aki Helsinkiben él és dolgozik. Fotóival, szobraival és videoinstallációval az undor és az elragadtatás, a tudomány és az esztétika határait vizsgálja. Azok a valós és absztrakt helyek és helyzetek érdeklik, ahol a látás közelít korlátaihoz.

https://maimano.hu/kiallitasok/maija-tammi-white-rabbit-fever/

Maija Tammi: White Rabbit Fever

Open to the public:
October 9, 2019 – November 17, 2019.
Tuesday – Sunday 12:00 – 19:00.
Closed on Mondays and public holidays.
Organizers: Judit Flóra Schuller, Imre Kiss

‘Is it so, that everything with a beginning must have an ending?’

Our existence is limited, or more precisely, framed by time. Death is a primary experience embedded in life itself. Maija Tammi investigates different approaches towards death and sickness through a scientific, yet poetic and abstract visual manner. White Rabbit Fever is a term created by the artist that refers to an imaginary illness, the archetype of a disease. In her series, the artist questions our relation to epidemics, diseases and death itself by showing them in a naturalistic way. The core of the work orbits around two timelines: the first reveals the decay and eventual disappearance of a rabbit, and the other shows the growth of immortal human cell lines that have outlived or will outlive the patients from whom they were extracted. Through the different layers of White Rabbit Fever, Maija Tammi makes us look at time through the perspective of life and death.

Maija Tammi (b. 1985 ) is a Finnish artist and Doctor of Arts, based in Helsinki, Finland. Tammi’s photographs, sculptures and video installations examine the borders of disgust and fascination, science and aesthetics. In her practice, Tammi is interested in the physical and abstract places where seeing approaches a limit.

https://maimano.hu/en/kiallitasok/maija-tammi-white-rabbit-fever/

https://www.facebook.com/events/2352671781617873/

Részletek

Kezdés:
2019, október 9 @ 12:00
Vége:
2019, november 17 @ 18:00
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/2352671781617873/

Szervező

Mai Manó Ház
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Mai Manó Ház
Nagymező u. 20
Budapest, nincs 1065 Magyarország
+ Google Térkép