Loading Events

« All Events

Magyarország 365 fotópályázat – 2022

August 27 - October 10

Idén is meghirdetjük a Magyarország 365 fotópályázatot. A négy évvel ezelőtt indított kezde-ményezés célja változatlan. Amatőr és professzionális alkotók kameráján keresztül szeretné megmutatni, miért is lehetünk büszkék Magyarországra: tájainkra, természeti kincseinkre, építészetünkre, hagyományainkra, közösségeinkre.

A szakmai zsűri több ezer alkotásból választja ki a legjobbnak ítélt képeket. A kiválasztott alko-tásokat külön a pályázatnak szentelt albumban, és kiállításokon is bemutatjuk a közönségnek.

A pályázati időszak 2022. augusztus 27-én kezdődik.

Beadási határidő: 2022. október 10. 24:00.

Három kategóriában lehet pályázni:

1. Természet és táj Természeti kincseinket, növény és állatvilágunkat, hegyeinket-völgyeinket, vizeinket ábrázoló egyedi és sorozatfelvételek.

2. Épített és tárgyi örökség Népi építészeti emlékeinket, műemlékeinket, valamint korunk modern épületeit, épületegyüt-teseit, városrészeinket, köztéri szobrainkat, középületeink belső tereit díszítő alkotásokat vagy egyedi művészeti alkotásokat megörökítő egyedi és sorozatfelvételek.

3. Életképek A mindennapok büszkeségeit, apró emberi történeteket és pillanatokat, portrékat, városi és vidéki közösségeink kulturális-, és sportéletét ábrázoló egyedi és sorozatfelvételek.

Díjazás kategóriánként:

1. helyezett: 1 millió forint
2. helyezett: 500 000 forint
3. helyezett: 300 000 forint
A szakmai díjakon kívül internetes közönségszavazásra is sor kerül, a közönségdíjak értéke mindhárom kategóriában 1-1 millió forint.

További információk a honlapon.

Details

Start:
August 27
End:
October 10
Event Categories:
,
Website:
https://fotopalyazat.magyarorszag.hu

Venue

Online

Organizer

Magyarország Kormánya