2.3 C
Budapest
csütörtök, január 27, 2022
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Magam mögött hagyom – A Füzet alkotói pályázata

2021, december 14 @ 08:00 - 2021, december 31 @ 17:00 CET

Az afuzet.hu online kulturális és életmód portál kreatív pályázatot hirdet “Magam mögött hagyom” címmel irodalmi-, képzőművészeti-, fotó- és videó kategóriákban.

TÉMA

Már csak egy hónap van vissza 2021-ből. Mindannyiunk számára meghatározó időszakot hagyunk magunk mögött, a pandémia második éve rendkívüli változásokat eredményezett, alig hagyva érintetlen területeket életünkben. Az adventi időszak kiválóan alkalmas arra, hogy számot vessünk az elmúlt 11 hónap történéseivel, feldolgozzuk azokat az eseményeket, amelyek kisebb-nagyobb átalakulásokat eredményezve befolyásolják mindennapjainkat.

A befelé figyelés ideje jött el, ami alatt nemcsak a lelkünket öltöztethetjük ünneplőbe, hanem álmok, képek, beszélgetések formájában megfogalmazhatjuk terveinket. Például azt, hogy mit viszünk magunkkal 2022-be, és melyek azok a dolgok, szituációk, személyek, amelyeket jobb, ha magunk mögött hagyunk, mert gátolják testi vagy lelki egészségünket.

Olyan alkotásokat várunk, amelyek ezekről az érzésekről szólnak. Minden, ami szorongást, félelmet okoz, az legyőzendő akadályként van jelen az életünkben, azonban a kreatív energiák gyógyító erővel képesek hatni. Fejezd ki magad a saját alkotói nyelveden!

FELTÉTELEK

A pályázatra 16 éven felüliek jelentkezését várjuk.
A pályaművek készítésének ideje: 2021. év

A pályázatnak tartalmaznia kell:
Pályázó(k) neve
Pályamű címe
Pályázó elérhetősége (e-mail cím)

Csak olyan munkákat várunk, amelyek a pályázás előtt máshol nyilvánosan nem szerepeltek, illetve nem voltak nevezve más pályázatokon.

Nevezési díj nincs!

PÁLYÁZÁS

Minden pályázónak lehetősége van minden kategóriában nevezni, kategóriánként 1 db pályaművel.

A fotók esetében a pályaművet JPG vagy PNG file formátumban tudjuk csak befogadni. A pályamű nem tartalmazhat feliratot vagy vízjelet. A beküldött fotók felbontásának minimum 1600 pixelesnek kell lenni. A digitális képet címmel ellátva és az alkotó nevével jelölve, kötőjellel vagy alsó vonallal elválasztva (pl.: szabad-vagyok-kovacs-janos) várjuk.

Videó kategóriában max. 10 perces filmekkel lehet nevezni. Műfaji, technikai megkötés nincs. A pályaművet egy címmel és egy rövid (max 3 mondatos) leírással kérjük leadni a link mellett, ami a filmhez vezet. Kérjük a videót a YouTube vagy Videa (vagy tetszés szerinti) megosztóra feltölteni. (Nem személyes tárhelyre!) A láthatóság beállításánál javasoljuk a link birtokosát megjelölni.

A nevezéseket elektronikus úton az info@afuzet.hu címre várjuk. Tárgy mezőbe kérjük beírni: “Magam mögött hagyom”.

Minden pályázónak 48 órán belül válaszolunk, hogy befogadásra került -e a pályaműve.

PÁLYÁZATI NAPTÁR

A pályaművek leadási határideje: 2021. december 31.

A zsűri 2022. január 3-tól értékeli a befogadott pályaműveket.

A nyerteseket legkésőbb január 31-ig értesítjük.

A kiíró, szándéka szerint, a nyertes- és kiválasztott pályaművekből kiállítást szervez. A részletekről később olvashattok.

DÍJAZÁS

Kategóriánként I., II., III. helyezettet hirdetünk.

Minden nyertest oklevéllel jutalmazunk.

A kategóriagyőzteseknek kiállítási-, illetve megjelenési lehetőséget biztosítunk a Füzetben.

Az első helyezett minden kategóriában könyvcsomag.

ZSŰRIZÉS

A nyerteseket a szakmai zsűri pontozása alapján hirdetjük ki, melynek tagjai: Kadosa Kiss József képzőművész, Komlódi Judit képzőművész, grafikus, vizuális- és környezetkultúra szakos tanár, Nagy Hajnal Csilla költő, író, Gál Soma író, műfordító, Váczi Lilla médiaművész, animáció- és mozgóképkészítés-tanár, Mógor Ágnes vágó (Akik maradtak, Brazilok), Temesi Hilda, a Füzet alapító szerkesztője.

JOGOK

A pályázó a pályázatának benyújtásával egyidejűleg elfogadja a pályázati kiírás feltételeit,
a) kijelenti, hogy saját, eredeti alkotással nevez, benyújtásával nem sért szerzői vagy más jogot;
b) a pályázat részét képező pályaművekre térbeli és időbeli korlátozás nélküli felhasználói jogot biztosít a pályázat kiírójának, s ezen felhasználói jog ellenszolgáltatás nélkül kerül megállapításra.
c) a nevezéssel a pályázó elfogadja a Füzet adatvédelmi szabályában foglaltakat, valamint hozzájárul neve feltüntetéséhez a pályázathoz kapcsolódó szövegekben a weboldalon és közösségi oldalakon.

 

A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy amennyiben nem érkezik be megfelelő mennyiségű és minőségű értékelhető pályamű, akkor a pályázatot eredmény nélkül lezárja.

A pályázat kapcsán felmerült kérdéseket az info@afuzet.hu email címre várjuk. ”

Forrás

Részletek

Kezdés:
2021, december 14 @ 08:00 CET
Vége:
2021, december 31 @ 17:00 CET
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
https://afuzet.hu/magam-mogott-hagyom-a-fuzet-alkotoi-palyazata

Helyszín

Clark Ádám tér 1.
Budapest, - Magyarország

Szervező

afüzet.hu