19.7 C
Budapest
kedd, augusztus 4, 2020
Hirdetés
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Machu Picchu és minden, ami inka

január 14 @ 19:00 - 21:00 CET

o

2017-ben hosszú időt töltöttem Dél-Amerikában, ahol volt szerencsém megismeri az egykori Inka Birodalmat. Természetesen jártam Machu Picchuban is, ami egyben a nagy álom valóra válását is jelentette. Vannak azonban olyan helyek, amik ettől is nagyobb élményt nyújtottak, például egy másik inka város, Choquequirao, ami – Machu Picchuval ellentétben – többnapi járóföldre van a legközelebbi lakott településtől, és az egyetlen megközelítési lehetőség a gyaloglás az Andok hegycsúcsai között és hegyi esőerdőkben. Fogok mesélni erről is, valamint még számtalan érdekfeszítő dologról, ami az Inka Birodalommal kapcsolatos.

– Kik voltak itt az inkák előtt?
– Az első inka testvérpár születése a Titicaca-tónál és az Inka Birodalom megalapítása. Legenda és valóság.
– Cusco, a birodalom fővárosa régen és ma.
– Inti Raymi, a Napisten ünnepe.
– Machu Picchu és Choquequirao csodás városai, és az oda vezető út. Többnapos gyaloglás az ára annak, hogy megcsodálhassuk a meredek lejtőkre épített városokat, a teraszokat, amik falában lámákat mintáztak meg, vízvezetékeket és szent ceremoniális kutakat, amelyek ma is működnek.
– Az inkák élete. Cuscótól nem is kell igazán messzire menni, hogy megcsodálhassunk egy inka fürdőt vagy csillagvizsgálót, amiket a birodalmat átszövő úthálózat kötött össze. Fény derül az életük árnyoldalára is: miben hittek, és miért kellett gyermekeket feláldozni?
– A Szent Völgyben egymást érik a régi városok romjai, Ollantaytambo erődítménye, ahová az utolsó inka uralkodó menekült a spanyolok elől, régi mezőgazdasági kísérletekhez használt teraszok vagy Salineras sólepárló medencéi, amik a mai napig biztosítanak megélhetést a helyi embereknek.

Az egész előadást saját fényképeimmel és videóimmal kísérem, így tényleg egy látványos estét ígérhetek!

Program:
– 18:40-19:00 Érkezés
– 19:00-20:30 Előadás
– 20:30-21:00 Kérdések és válaszok

Előadó:

Az előadás helyszíne:
Magnet Közösségi Ház, Bojtorján terem (1. em.)
1062 Budapest, Andrássy út 98.

Jegyeket elővételben a Tixa oldalán lehet venni a ⬆fenti⬆ linken. A belépő megvásárlásával az előadás költségeihez járulsz hozzá.

A belépéshez a jegyeket nem szükséges kinyomtatni.

Részletek

Dátum:
január 14
Időpont:
19:00 - 21:00 UTC
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
Honlap:
https://www.facebook.com/events/468953734030482/

Szervező

Inka Kék Túra
E-mail:
noreply@facebookmail.com