péntek, július 30, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Levendulafesztivál Tihanyban

2020, június 13 @ 10:00 - 2020, június 27 @ 01:00 CEST

Levendulás fagylaltok minden mennyiségben!
A Levendula Fesztiválról:
? Levendula Hetek ?
Rengeteg kérdést kaptunk az elmúlt időszakban a Levendula Fesztivállal kapcsolatban és már nagyon vártuk, hogy megoszthassuk veletek a következő hírt:
Tihany és a levendula neve az elmúlt évszázad során egybefonódott, ugyanis ez a különleges növény annyira szereti a helyi mikroklímát, hogy minden év júniusában lilába borul a „Kincses Félsziget”. ✨
Idén sem lesz ez másként, a levendula virágozni fog, hiszen a járványveszély ellenére a természet nem áll meg, ráadásul ez az az időszak a településen, amikor minden a levenduláról szól, és a helyiek lelkesen várják ennek a gyönyörű és hasznos növénynek a szerelmeseit.?
Ebben az évben azonban a veszélyhelyzet által indokolt intézkedések miatt másképp ünnepelünk. Nem szeretnénk, hogy a vendégeink levendulás élmények nélkül maradjanak, ezért egy kicsit csendesebben, egy kicsit lassabban, egy kicsit másképp, de két hetet az illatok és színek jegyében töltünk.
Elmarad a megszokott kézműves forgatag és nem lesznek nagy koncertek vagy gyermek élményprogramok.
Nem lesz nagybetűs Fesztivál, de lesz helyette túrák sokasága, kézműves foglalkozások, ismeretterjesztő és sportprogramok.
Meg lehet látogatni a gyönyörű apátsági majort, és rengeteg étterem készít erre az alkalomra ételkülönlegességeket, levendulás menüket. ?️
❗ Tihany, az intézményekkel, a helyi vállalkozókkal vállvetve, Levendula Heteket tart június 13-28. között. ❗
A levendula ünnepe tehát nem marad el, csak átalakul, és mint ahogy ezt már az elmúlt időszakban többször is hangsúlyoztuk: ezek a programok csakis felelősségteljes magatartással, a szabályok maximális betartásával valósulhatnak meg. Arra kérjük a hozzánk látogatókat, fogadják el, hogy a programokon korlátozott létszámban, előzetes regisztráció alapján lehet majd részt venni. A szervezők csak akkor tudják vállalni a felelősséget a vendégekért, ha mindenki felelősséget vállal környezetéért és saját magáért, ha ebben az időszakban a településre érkezik.
Kérjük, kövessétek folyamatosan a program weboldalát (www.levendulafesztival.hu), és Tihany Hivatalos Facebook Oldalát, ahol minden aktuális eseményt, újdonságot, részletet és elérhetőséget, sőt még szállásajánlatokat is megtalálhatnak, a szervezők igyekeznek mindig naprakész információkkal ellátni az érdeklődőket!
És ne felejtsük: Tihany vár, de vigyázz rá!
#tihanyhivatalosoldala #levendulahetek #tihanyvardevigyazzra
https://www.facebook.com/events/430052177579048/

Részletek

Kezdés:
2020, június 13 @ 10:00 UTC
Vége:
2020, június 27 @ 01:00 UTC
Esemény kategória:
View Esemény Website

Szervező

Levendula Kézműves Fagylaltozó
E-mail:
noreply@facebookmail.com