Loading Events

« All Events

Lehetséges világok – Robitz Anikó kiállítása az Artphoto Galériában

September 6 - October 6

“A Lehetséges világok képeit a természet inspirálta. Korábban kizárólag az épített környezet részleteit fényképeztem, ezt a sorozatot az ember által lakatlan Galápagos-szigeteken készítettem.
A szigetek fizikai közelségük ellenére egymástól nagyon eltérő világok, különleges természeti képződményeikkel, növényzetükkel és endemikus állatvilágukkal.
A kiállításon szereplő fotográfiák ismerős részleteket mutatnak. Hasonlítanak a természetfilmekben látott felvételekhez, de eltávolodnak tőlük. Lehetséges világokat jelenítenek meg, mert a valóságnak csupán egy kiválasztott darabját mutatják és a néző tudása, tapasztalata alapján értelmezi azokat. Ahány néző, annyi lehetséges világ képződik ilyenkor. Ennél fogva minden fénykép fikcionális világot ábrázol. Hasonlít a valóságoshoz, ismerősek lehetnek szabályszerűségei, de már más tulajdonságokkal rendelkezik, mint az amit korábban megismertünk. Színes úti fotók helyett ezekből ismerhet meg egy kivételes helyet a néző. Egy szigetcsoportot, ahol az állatok nem félnek az embertől és az ember nem (annyira) káros az élővilágra. Ez is egy lehetséges világ.” Robitz Anikó
https://www.facebook.com/events/557137049521307/

Details

Start:
September 6
End:
October 6
Event Category:
Event Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/557137049521307/

Organizer

artphoto.hu
Email:
noreply@facebookmail.com

Venue

artphoto.hu
Bartók Béla út 30.
Budapest, - 1119 Magyarország
+ Google Map