1.7 C
Budapest
vasárnap, január 23, 2022
Események betöltése

« Összes Események

LEGYEN ZALA! – fotópályázat

január 13 @ 08:00 - február 15 @ 17:00 CET

“A Pannon Tükör kulturális folyóirat jeligés, pénzdíjas pályázatot hirdet öt kategóriában, kategóriánként két korosztályban (30 év feletti és alatti).

A pályaművekkel kapcsolatos elvárás nincsen – hacsak nem kérés: a pályaművek témájának, világának, hátterének bizonyos zalai vonatkozása. Ennek jellegét, mértékét, megvalósításának módját viszont teljesen a szerzőre bízzuk. A művek megszólítottja, hőse, apropója lehet egy zalai kötődésű személy, annak életműve, de lehet bármi más is, ami mögött Zalát sejthetjük. A borostyánutat, az TV-tornyot, a Balatont, a lendvai hegyet, a szőlőhegyeket, Hévíz tündérrózsáit, Göcsejt, a Szegek vidékét, az olajfúrótornyokat, az érintetlen erdőségeket, a Festeticseket, Kisfaludyakat, Zrínyieket, a Kis-Balaton nádasait, a hetési gasztronómiát, a henye-hegyi panorámát az Alpoktól a Balaton-felvidékig, a tökmagolajat, a karácsonyi fenyődömpingből élő falvakat, Rezi várát, bármit, csak (és egyúttal ez pályázatunk címe is)

Pénzjutalmak

A zsűri kategóriánként 3-3 helyezést állapít meg. A zsűrinek lehetősége van nem kiosztani, illetve több pályázó között megosztani egy helyezést. Utóbbi esetben a pénzjutalom is többfelé oszlik. A díjazott a pályázati kiírásban meghatározott pénzjutalmat a folyóiratban vagy annak mellékletében való közlésért kapja, kiemelt szerzői honoráriumként.

A Legyen Zala! pályázat pénzjutalmai, kategóriánként:

I. helyezett: 90.000 Ft

II. helyezett: 60.000 Ft

III. helyezett: 30.000 Ft

(Ezek a 30 év alatti és feletti korosztály díjazottjaira egyaránt érvényesek.)

(…)

VIZUÁLIS MŰ KATEGÓRIA

Fotó, grafika, képregény. Maximum 8 tételes sorozat, illetve 8 táblás képregény. Zsűritagok: Bubits Tünde író, a Pannon Tükör főszerkesztője; Németh János szobrász, keramikus, A Nemzet Művésze, a Pannon Tükör-díj alkotója; Vajna Ádám költő, a Hévíz folyóirat szerkesztője.

További technikai információk

A pályázat beadási határideje 2022. február 15.

A pályázat beadási módja: a pannontukor@gmail.com e-mailcímen, csatolt fájlként, .doc, .rtf vagy .pdf formátumban. A csatolt fájl a művön és a mű címén kívül kizárólag a választott jeligét tartalmazza. A fájl címe a mű címe legyen, a szerző neve nélkül. A levélhez második fájlként egy szöveges dokumentumot kell csatolni, ebben legyen megadva a jelige feloldása, azaz a szerző neve és a jelige együtt. A levélben meg kell jelölni a kategóriát, illetve azt, hogy 30 év alatti vagy fölötti szerző a pályázó.

A díjazott szerzők hozzájárulnak a beadott pályamű Pannon Tükör folyóiratban és/vagy a folyóirat mellékletében való közléséhez.

Az elbírálás után a folyóirat szerkesztői a döntésről legkésőbb 2022. március 1-jéig beszámolnak, és a győzteseket külön értesítik a továbbiakról.

Forrás

 

Részletek

Kezdés:
január 13 @ 08:00 CET
Vége:
február 15 @ 17:00 CET
Esemény kategóriák:
,
https://pannontukor.hu/legyen-zala-a-pannon-tukor-muveszeti-palyazata/

Helyszín

Clark Ádám tér 1.
Budapest, - Magyarország