kedd, augusztus 3, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Látogatás a Kőbányai Pincerendszerbe

január 6 @ 19:00 - 21:45 CET

Hogy érdemes-e eljönnöd? Olvasd el vendégeink visszajelzéseit városnézéseinkről (4,9 / 5 csillag): https://www.facebook.com/budapestscenes/reviews
A túra bemutató oldala: http://www.budapestscenes.com/kobanyai-pincetura
Képek a pincékből: http://budapestscenes.com/kobanya-galeria
A program összes gyakorlati tudnivalója: http://www.budapestscenes.com/pincetura-informaciok/
Jelentkezés, ajándékjegy vásárlása: http://jegyvasarlas.budapestscenes.com/
A kőbányai pincetúra során a városrész alatt húzódó több mint 30 km hosszú egykori mészkőbányába ereszkedünk le, amely hatalmas tereivel, a lent honoló csenddel Budapest egyik legkülönlegesebb atmoszférájú helyszíne – a pincéket a 13. század közepétől kezdődően nagyrészt kézi erővel építették ki! Bár a terület ma már üresen áll, az elmúlt évszázadokban hatalmas szerepe volt a környék életében. A kőbányai mészkő a terület egyik legfontosabb építőanyaga volt, számos történelmileg ill. városképileg jelentős budapesti épületbe került beépítésre az évszázadok folyamán. A pincéknek a legendás kőbányai sörgyárak működésében is hallatlan szerepük volt, ill. kőbányai lakosok ezreinek nyújtottak menedéket 1944-ben a Budapestet ért légitámadások során és 1944-45-ben Budapest ostroma alatt. Mi több, 1944-ben fél éven keresztül Messerschmitt 109G vadászrepülőgépeket és azok Daimler Benz DB605D motorjait gyártották lent a pincékben, amikor a Csepel-szigeti ipartelepeket ért légitámadások elől a Dunai Repülőgépgyár Rt. és a Weiss Manfréd Repülőgép- és Motorgyártó Rt. a pincékbe költözött le. A túra során a repülőgépgyártás időszakáról annak egy szemtanúja, Poszlovszky Rezső bácsi (1922-2016) mesél saját készítésű, exkluzív videoanyagon.
Részvételi díj: 4.550 Ft/fő (felnőtt), 4.150 Ft/fő (16 év alatt)
A túra semmilyen speciális felkészültséget, felszerelést nem igényel. A részvétel elsősorban 12 éven felüli vendégeknek ajánlott. A pincékben lehet némi sár/pocsolya, így erős cipőben érdemes jönni. Ettől eltekintve az öltözetnek nem kell strapabírónak lennie, de a pincékben lévő viszonyok (6-8 fokos hőmérséklet, 80-100%-os páratartalom) érdemes melegen öltözni! A túra hossza kb. 2.5 óra. Nem magyar anyanyelvű vendégek részvétele csak a szinkrontolmácsolás mellőzésével engedélyezett.
Programgazda és idegenvezető: Somogyi Levente -https://www.facebook.com/levi.somogyi
Gyere el a csepeli bunkertúrára is: 3 II. világháborús óvóhely bejárása a legendás Csepel Művekben, játszószobák kipróbálható felszerelésekkel, a túlélők visszaemlékezései videón stb!
Bővebb információ: http://budapestscenes.com/bunkertura
Képek a bunkerekből: http://www.budapestscenes.com/bunkertura-galeria/
A bunkertúra bemutató videója: https://www.youtube.com/watch?v=0vIqKdlBQ1o
Jegyvásárlás: https://jegyvasarlas.budapestscenes.com/
https://www.facebook.com/events/786925992161765/

Részletek

Dátum:
január 6
Időpont:
19:00 - 21:45 UTC
Esemény kategória:
View Esemény Website

Szervező

BudapestScenes
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Kőbánya