Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Radisics Milán: LÁBNYOMUNK – Baráti tárlatvezetés

2022, October 25 @ 16:00 - 18:00 CEST

A World Press Photo kísérő kiállítása Lábnyomunk címet viselő kiállításom, amely bemutatja az ember hatását a környezetünkre légi perspektívából.

– Találkozás: 16:00 a World Press kiállítás bejáratánál a II. emeleten

– Javasolt érkezés: 15:30 (pénztár, ruhatár…)

– Jegyárak: 2900 huf

– Jegyvásárlás: online vagy a pénztárnál

https://jegymester.hu/production/130149/magyar-nemzeti-muzeum-world-press-photo

Water.Shapes.Earth

———————

A hosszú távú fotó és multimédiás projekt a Föld vízi útjainak evolúcióját kutatja. Radisics Milán az olvadó gleccserektől a száraz folyómedrekig a festői mocsarakon keresztül figyelte a víz sokszínűséget, a klímaváltozás hatását.

Kezdve Izlandtól, 16 országon keresztül utazva vizsgálta a zsugorodó gleccsereket és a folyók fonódását, különös figyelemmel a virágzó tavak, folyók és patakok iránt. A narratíva folytatódik a víz és a szárazföld találkozásánál, a lagúnáknál és a mocsarakban, még mielőtt az ember lenyomata rákerülne ezekre a területekre. Hogy teljes legyen a kör, végül eljut a kiszáradt vízfolyásokig, folyómedrekig – amelyek a területen található terményföldektől válnak felismerhetővé – baljós pillantást vetítve arra, mi vár ránk, ha a víz teljesen eltűnik.

Radisics Milán Water.Shapes.Earth projektje reményei szerint egy új perspektívát mutat és felhívja a nyilvánosság figyelmét arra, hogy szembe kell néznünk a környezetünkben véghezvitt pusztító magatartásunkkal mielőtt még késő lenne.

Légi felvételek, amelyek az absztrakció és a dokumentum határán billegnek. Távolról absztrakt festményre hasonlítanak, közelről pedig felfedik a realitást, olykor az ember nyomait a bolygón.Valósággal magába szívják a nézőt, aki négyszetcentiméterenként képes felfedezni valami újat.

https://www.facebook.com/events/836560127494414/

Details

Date:
2022, October 25
Time:
16:00 - 18:00 CEST
Event Categories:
,
Event Tags:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/836560127494414/

Organizer

Milan Radisics
Email
noreply@facebookmail.com

Venue

Magyar Nemzeti Múzeum
Múzeum krt. 14-16
Budapest, - 1088 Magyarország
+ Google Map
View Venue Website