Hirdetés
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kurátori tárlatvezetés – Zeitgeist kiállítás

2019, október 3 @ 17:00 - 18:00 CEST

n

Kurátori tárlatvezetés – Zeitgeist kiállítás

2019. október 3-án, csütörtökön, 17 órától Gellér Judit és Mucsi Emese kurátorok tartanak tárlatvezetést a Parallel Intersection Budapest 2019 tárlat Zeitgeist című kiállításán.

Időpont: 2019. október 3., csütörtök, 17 óra
Helyszín: Capa Központ
Az eseményen való részvétel ingyenes.

https://capacenter.hu/esemenyek/kuratori-tarlatvezetes-zeitgeist-kiallitas/

***

Zeitgeist kiállítás

„A kiállításon résztvevő, fiatal kortárs alkotók a fotográfia eszköztárának széleskörű felhasználásával, különféle technikák és új médiumok együttes alkalmazásával hozták létre munkáikat. Műveikkel korunk, környezetünk aktuális kérdéseivel, problémáival, különböző generációs érdeklődési köröket érintő témákkal foglalkoznak. A kurátori koncepció szerint a Zeitgeist című kiállításon a munkák tematikus felosztásban jelennek meg: a posztigazság, az antropocén, a misztikum és az identitás témakörei alá rendezve. A bemutatott művek összességéből kiolvashatóvá válik az a korszellem, amely irányt ad a huszonegyedik század első negyedében élő emberek gondolkodásának, vágyainak és törekvéseinek.” (Gellér Judit és Mucsi Emese kurátorok)

https://capacenter.hu/parallel-intersection-budapest-2019-zeitgeist-kiallitas/

***

Parallel Intersection Budapest 2019

A Parallel Intersection című nemzetközi csoportos kiállítás a négyéves PARALLEL Európai Fotográfiai Platform projekt második ciklusának záróprogramja a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban. A tizennyolc európai fotográfiai intézmény együttműködésében létrejött platform elsősorban fiatal, tehetséges alkotók és kurátorok számára teremt bemutatkozási lehetőséget a nemzetközi szakmai színtéren.

A Parallel Intersection kiállítás a programban résztvevő fotográfusok munkáit két nagyobb egységben mutatja be. A 2019-ben, a program harmadik ciklusába beválogatott alkotók portfólióikat a Showcase című tárlaton prezentálják poszterszerű, egységes formában a Capa Központ Project Room termében. A tavalyi, második ciklusban résztvevő fotográfusok munkái pedig négy nagyobb egységbe rendezve láthatóak a Capa Központ Zeitgeist című kiállításán.

A PARALLEL – European Photo Based Platform a Procur.arte szervezet tervei alapján, az ő vezetésükkel, valamint az Európai Unió Kreatív Európa programjának támogatásával jött létre.

https://capacenter.hu/kiallitasok/parallel-intersection/

https://www.facebook.com/events/983316342013638/

Részletek

Dátum:
2019, október 3
Időpont:
17:00 - 18:00 UTC
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/983316342013638/

Szervező

Capa Központ
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Capa Központ
Nagymező u. 8
Budapest, Pest 1014 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
(1) 413 1310
Honlap:
https://capacenter.hu/