Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kurátori tárlatvezetés | Kudász Gábor Arion: Tropical Depression – áp thấp nhiệt đới

July 13 @ 16:00 - 19:00 CEST

Kozák Zsuzsanna művészettörténész tárlatvezetése.
Vietnám a bolygó másik oldalán kellően távol van ahhoz, hogy első pillantásra vadregényesnek és idegennek tűnjön. Ám Kudász Gábor Arion fotóművész, aki két hónapon át barangolt a vietnámi nagyvárosok és kis falvak sűrűjében, belelátott az ott élők mindennapi küzdelmeibe, törekvéseibe, vágyaiba, és amit talált, több szempontból nagyon is ismerős. Az egyes generációk vágyainak összeférhetetlensége, a fiatalok elvágyódása és az idősebbek által megfogalmazott helyben maradás imperatívusza társadalmi léptékű feszültséget eredményez. Hasonlóan a kommunista rendszerbe ágyazódó piacgazdasági struktúra és a gyarmatias díszletek közé ékelődő felhőkarcolók különös elegyéhez. Kudász Gábor Arion művei nem csupán a tájakat és embereket, hanem a belső gyötrelmek és vágyak finom árnyalatait is megmutatják. Az általa alkalmazott digitális-analóg hibrid megoldások ugyanakkor az igazság és a látszat viszonyának aktuális problematikáját célozzák. A Vietnámban készült, tekintélyes mennyiségű anyagból a művész visszaemlékezései mentén kibontakozó feldolgozási folyamat egyik vezérfonalát mutatjuk be.
Kudász Gábor Arion számos szakmai elismeréssel, köztük Capa Nagydíjjal kitüntetett fotóművész. A Magyar Iparművészeti Egyetemen (ma MOME) tanult fotográfiát, ugyanitt húsz éve tanít. Munkái nagyívű, alapvetően dokumentarista igénnyel építkező ciklusokba rendeződnek, amelyek megalkotása során megrendezett és fiktív kompozíciós elemek használatával is él. Nagy öröm számunkra, hogy a művésznek a Vietnámban fotózott anyagból készülő művészkönyve bemutatójára is a PhotoLabban kerül sor, az október 12-i finisszázson.
Belépőjeggyel látogatható.
A kiállítás 2024. május 11 – október 13. között, csütörtök vasárnapig 10-18 óra között látogatható a PhotoLab-ban (Vajda Múzeum –
Szentendre, Hunyadi u. 1).
* * *
📅 Programok:
AUGUSZTUS 31. SZOMBAT, 16:00
DIVAT, ÍZEK, UTAZÁS • Vendégünk ANH TUAN
vietnámi származású dizájner
SZEPTEMBER 15. VASÁRNAP, 10:00
KAMASZ PANASZ kreatív workshop kamaszoknak 14+
SZEPTEMBER 21. SZOMBAT, 16:00
VARGYAS GÁBOR etnográfus szubjektív tárlatvezetése
OKTÓBER 12. SZOMBAT, 16:00
Finisszázs • KUDÁSZ GÁBOR ARION
új fotókönyvének bemutatója
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.
https://www.facebook.com/events/1171519280752043/

Details

Date:
July 13
Time:
16:00 - 19:00 CEST
Event Categories:
,
Event Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/1171519280752043/

Organizer

Ferenczy Múzeumi Centrum
Email
noreply@facebookmail.com

Venue

Vajda Múzeum
Hunyadi utca 1.
Szentendre,
+ Google Map