Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

KRAKKÓ ÉS AUSCHWITZ: AZ EMLÉKEZET – riportfotós túra / olasz nyelvű

március 3 @ 13:00 - március 6 @ 17:00 UTC

Egy “fotótúra” Krakkóba és az auschwitz-birkenaui táborba kihívást jelent mind szervezésben, mind lebonyolításban. Valójában ez egy kis zarándoklat, egy riportút a közelmúlt történelmének és nagyon mély sebek emlékére.
Ugyanakkor a fotográfia egyik nagyszerű tulajdonsága az érzelmek közvetítése: fényképezőgépünk lesz az eszközünk ahhoz, hogy kiemeljük és kifejezzük, elsősorban magunknak, de ha akarjuk, mindenki számára, mindazt, amit a szemünkkel látunk.
A Namaa Travel Photography Davide Lenával, egy nagy tapasztalattal rendelkező római fotóssal együttműködve ajánlja ezt a riportfotós utat, amely érinti azt a két helyet, amelyeket a lengyel zsidók elleni náci üldözés és egész Európa közös szála köt össze.
A Krakkó városáról szóló részben láthatjuk, hogyan él együtt ez a nagyváros szomorú múltjával, sok helyen még mindig a náci rezsimre emlékeztető helyeivel. Egy fotóséta során a városi/utcai fotózáson keresztül meséljük el a részleteket, a hétköznapokat, mutatjuk be a várost és lakóit a Piac tértől (Rynek Główny, Európa legnagyobb középkori tere) a régi zsidó negyedig, a Kazimierzig, a Földalatti Városig. Ezután meglátogatjuk a zsidó gettó maradványait, felidézzük a Schindler listája című filmben elhangzottakat, Oskar Schindler gyárát és a krakkói-płaszówi koncentrációs tábor emlékművét.

Egy egész napot a várostól mintegy 70 km-re lévő Auschwitz és Birkenau megsemmisítő táborainak meglátogatására szentelünk. Sajnos szerte a világon a náci őrület szimbólumaként ismerték őket, ma múzeummá váltak, hogy mindenkit emlékeztessenek a történtekre. A legnagyobb tisztelettel, amit egy ilyen hely megkíván, meglátogatjuk mind Auschwitz I.-et, ahol többek között az az egyetlen gázkamra található, amelyet a menekülő nácik nem pusztítottak el, valamint Auschwitz II területét, ahová közvetlenül a vasúton keresztül álltak be az úgynevezett „halálvonatok”.

További információk a honlapon.

https://www.facebook.com/events/491267045177839/

Részletek

Kezdés:
március 3 @ 13:00 UTC
Vége:
március 6 @ 17:00 UTC
Esemény kategóriák:
, , ,
https://www.namaaphototours.com/d/212/cracovia-e-auschwitz--la-memoria---viaggio-e-reportage-fotografico

Szervező

Namaa Travel Photography
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Krakkó
Lengyelország + Google Térkép