-2.5 C
Budapest
szerda, január 26, 2022
Események betöltése

« Összes Események

Közel hozzuk a természetet… 38.0

január 28 @ 16:00 - január 30 @ 16:00 UTC

Közel hozzuk a természetet… 38.0
Fotóworkshop Zalában, Eifert János és Olasz Ágnes szervezésében
Zalai dombság, 2022. január 28-30.
A Zalai dombság gazdag természeti látnivalókban. Ködben úszó völgyek, zöldellő erdők, a tisztásokon legelő őzek, szarvasok és felrebbenő madarak kerülhetnek látószögünkbe.
A Börzöncei szőlőhegy, amely Zala megyében található 310 méter magasan, az 1800-as években épített Szent Lőrinc-kápolna környezetében, a Szerelem-völgy kapujában. Gyönyörű panoráma öleli körbe a hegyet, és vendégmarasztaló az energiamezeje. Elhagyott és élő pincék, szőlők, az elmúlás és a túlélés jelképei…
Felkeresünk egy eldugott erdőben található titokzatos szellemkastélyt, amely egykor egy bohém báróé volt és történelmi időket idéz.
A fotós programunkban szerepel még Bocska, ahol Vigh István tanyáján lovakat fényképezünk, továbbá Szentliszló, ahol kora hajnalban, a Berekben, a Válicka-patak völgyében barangolunk, és az esti összejöveteleinket tartjuk.
A „szép esték” egyéni bemutatkozásokat, képelemzéseket és szakmai-művészi beszélgetéseket jelentenek. A bemutatkozásokhoz hozzatok képeket magatokkal, amiket a Galériában is kiállítanánk.
Közel hozzuk a természetet – ez nemcsak egy jól hangzó szlogen, hanem célja meditatív fényképezésünknek, mely során nemcsak a természethez, hanem önmagunkhoz is közelebb kerülünk. Azáltal, hogy nem rohanó tempóban, szinte teljesítmény-kényszer hatására fényképezünk, megtanulhatjuk, hogy a fotóművészet nemcsak a pillanat, hanem a gondolkodás művészete is. És ha kiállításra érett képek készülnek, az sem olyan nagy baj.
A képzelet világából térjünk vissza a valóságosba, vagyis itt az előzetes program:
2022. január 28. péntek
Érkezés 17-19 óra között Olasz Ági otthonába (8893 Szentliszló, Ady út 10.), a szálláshelyek elfoglalása, majd ismertetjük a részletes programot. Ezt követően vacsora, tapasztalatcsere, hozott képek bemutatása, vidám borozgatás.
2022. január 29. szombat
Korai kelés, hajnal öt órakor. Autóba ülünk, irány Bocska, ahol Vígh Pisti jól ismert tanyáján fényképezzük a lovakat, remélhetően téli tájban. Visszaúton a Börzöncei szőlő-hegyen fényképezünk. A régi pincék sora, a Szent Lőrinc-kápolna és környéke, a táj jellegzetes hangulata lehetnek témáink.
Az étkezések időpontja az elfoglaltságainkhoz igazodnak.
Délután a Vas és Zala megye határán, egy eldugott erdőben található titokzatos szellemkastélyba látogatunk, amely egykor egy bohém báróé volt. A 1857 és 1866 között épült angol stílusú tájképi kastélyparkban a tölgyek mellett ezüstfenyők, jegenyefenyők, simafenyők, hársak, bükkök, platánok állnak, a kastélyhoz vadgesztenyesor vezet fel. A 63 szobás épületegyüttes romos állapotában is a történelmi időket idézi, képzeletünkben akár szellemekkel is találkozhatunk…
Este képek letöltése, kiértékelése, szakmai beszélgetés. Egy pohár bor is belefér…
2022. január 30. vasárnap
Korai kelés, mert megyünk a Berekbe. Ködben úszó téli tájat, vadakat fényképezhetünk. Ha nincs szerencsénk, mert a szél felőlünk fúj, vagy ha nem maradunk csendben, az állatok még elő sem bújnak. Ez esetben marad a tájfényképezés, ami szintén nagy élmény, egy megismételhetetlen csoda.
Visszatérve reggeli, esetleg pihenés, némi alvással, aztán kreatív fotózás az újonnan kialakított Pajta Műteremben.
Ebéd után a képek letöltése, kiértékelése, majd „táborbontás”, hazautazás.
————————————–
Részvételi díj (3 nap, 2 éjszaka szállás, teljes ellátással, programokkal és oktatással):
63.000,- Ft
Maximum 8 fő! Négy fő alatt a workshopot nem áll módunkban megtartani. Ezért kérjük, jelezd a részvételi szándékodat az FB-n.
Miután a résztvevők száma limitált, regisztrálni nemcsak az FB-n „ott leszek” kattintással, hanem a részvételi díj 50%-nak az átutalásával lehet, legkésőbb január 24-ig, az alábbi számlaszámra:
Eifert János
10400205 80495751 48511017
A közlemény rovatban kérjük a résztvevő nevét feltüntetni!
A szálláshelyek lefoglalása érdekében kérünk Benneteket, mielőbb jelezzétek részvételi szándékotokat!
—————————————–
Információ:
Olasz Ágnes, mobil +36 30 190 9229
https://www.facebook.com/events/346280063686343/

Részletek

Kezdés:
január 28 @ 16:00 UTC
Vége:
január 30 @ 16:00 UTC
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
, ,
https://www.facebook.com/events/346280063686343/

Szervező

Eifert János
E-mail:
noreply@facebookmail.com