hétfő, október 18, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Közel hozzuk a természetet… 37.0

október 15 @ 17:00 - október 17 @ 17:00 CEST

Közel hozzuk a természetet… 37.0
Fotóworkshop Zalában, Eifert János és Olasz Ágnes szervezésében
Zalai dombság, 2021. október 15-17.
A Zalai dombság gazdag természeti látnivalókban. Ködben úszó völgyek, zöldellő erdők, a tisztásokon legelő őzek, szarvasok és felrebbenő madarak kerülhetnek látószögünkbe.
A Börzöncei szőlőhegy, amely Zala megyében található 310 méter magasan, az 1800-as években épített Szent Lőrinc-kápolna környezetében, a Szerelem-völgy kapujában. Gyönyörű panoráma öleli körbe a hegyet, és vendégmarasztaló az energiamezeje. Elhagyott és élő pincék, szőlők, az elmúlás és a túlélés jelképei…
Felkeressük a Veleméri Szentháromság-templomot, a Fény templomát, és a Szentgyörgyvölgyi kazettás mennyezetű református templomot. A fotós programunkban szerepel még Bocska, ahol Vigh István tanyáján lovakat fényképezünk, továbbá Szentliszló, ahol kora hajnalban, a Berekben, a Válicka-patak völgyében barangolunk, és az esti összejöveteleinket tartjuk.
A „szép esték” egyéni bemutatkozásokat, képelemzéseket és szakmai-művészi beszélgetéseket jelentenek. A bemutatkozásokhoz hozzatok képeket magatokkal, amiket a Galériában is kiállítanánk.
Közel hozzuk a természetet – ez nemcsak egy jól hangzó szlogen, hanem célja meditatív fényképezésünknek, mely során nemcsak a természethez, hanem önmagunkhoz is közelebb kerülünk. Azáltal, hogy nem rohanó tempóban, szinte teljesítmény-kényszer hatására fényképezünk, megtanulhatjuk, hogy a fotóművészet nemcsak a pillanat, hanem a gondolkodás művészete is. És ha kiállításra érett képek készülnek, az sem olyan nagy baj.
A képzelet világából térjünk vissza a valóságosba, vagyis itt az előzetes program:
2021. október 15. péntek
Érkezés 17-19 óra között Olasz Ági otthonába (8893 Szentliszló, Ady út 10.), a szálláshelyek elfoglalása, majd ismertetjük a részletes programot. Ezt követően vacsora, tapasztalatcsere, hozott képek bemutatása, vidám borozgatás.
2021. október 16. szombat
Korai kelés, hajnal öt órakor. Autóba ülünk, irány Bocska, ahol Vígh Pisti jól ismert tanyáján fényképezzük a lovakat. Visszaúton a Börzöncei szőlő-hegyen fényképezünk. A régi pincék sora, a Szent Lőrinc-kápolna és környéke, a táj jellegzetes hangulata lehetnek témáink.
Az étkezések időpontja az elfoglaltságainkhoz igazodnak.
Délután a Veleméri Szentháromság-templomot, a Fény templomát látogatjuk meg.
Az elragadó, XIII. századvégi, késő román-kora gót templom távol az országúttól, a ma Paprétnek nevezett területen, az erdő mellé bújva áll immár hét évszázada.
1378-ban a radkersburgi Aquila János festette ki a templombelsőt, teljesen beborítva a falat a Bibliából és a Szentek legendáiból vett ábrázolásokkal. Páratlan értékű freskótöredékek találhatók az egyhajós, tornyos, sokszögű szentéllyel záródó apró templomban.
Velemér után felkeressük a Szentgyörgyvölgyi Református Templomot. A barokk stílusú református templomot 1787-ben emelték. Legnagyobb értéke a templomhajóban a festett kazettás famennyezet, amelyen 88 darab téglalap alakú, kékre festett, bárányfelhőkkel díszített fatábla látható. Az egységes kék és fehér felhőtenger közepén két, virágmotívumokkal és koszorúval díszített egybefoglalt tábla figyelhető meg.
Este képek letöltése, kiértékelése, szakmai beszélgetés. Egy pohár bor is belefér…
2021. október 17. vasárnap
Korai kelés, mert megyünk a Berekbe. Ködben úszó tájat, gyönyörű fényekkel megvilágított vadakat fényképezhetünk. Ha nincs szerencsénk, mert a szél felőlünk fúj, vagy ha nem maradunk csendben, az állatok még elő sem bújnak. Ez esetben marad a tájfényképezés, ami szintén nagy élmény, egy megismételhetetlen csoda.
Visszatérve reggeli, esetleg pihenés, némi alvással, aztán kreatív fotózás az újonnan kialakított Pajta Műteremben.
Ebéd után a képek letöltése, kiértékelése, majd „táborbontás”, hazautazás.
——————————————-
Részvételi díj (3 nap, 2 éjszaka szállás, teljes ellátással, programokkal és oktatással):
63.000,- Ft
Maximum 8 fő! Négy fő alatt a workshopot nem áll módunkban megtartani. Ezért kérjük, jelezd a részvételi szándékodat az FB-n.
Miután a résztvevők száma limitált, regisztrálni nemcsak az FB-n „ott leszek” kattintással, hanem a részvételi díj 50%-nak az átutalásával lehet, legkésőbb október 11-ig, az alábbi számlaszámra:
Eifert János
10400205 80495751 48511017
A közlemény rovatban kérjük a résztvevő nevét feltüntetni!
A szálláshelyek lefoglalása érdekében kérünk Benneteket, mielőbb jelezzétek részvételi szándékotokat!
——————————————-
Információ:
Olasz Ágnes, mobil +36 30 190 9229
https://www.facebook.com/events/4840493462635549/

Részletek

Kezdés:
október 15 @ 17:00 CEST
Vége:
október 17 @ 17:00 CEST
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
, ,
https://www.facebook.com/events/4840493462635549/

Szervező

Eifert János
E-mail:
noreply@facebookmail.com