péntek, július 30, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Közel hozzuk a természetet… 26.0 – Fotóworkshop Zalában, Eifert János és Olasz Ágnes szervezésében, 2020. július 3-5.

2020, július 3 @ 17:00 - 2020, július 5 @ 17:00 CEST

Közel hozzuk a természetet… 26.0
Fotóworkshop Zalában, Eifert János és Olasz Ágnes szervezésében, 2020. július 3-5.


A Zalai dombság gazdag természeti látnivalókban. Ködben úszó völgyek, zöldellő erdők, a tisztásokon legelő őzek, szarvasok és felrebbenő madarak kerülhetnek látószögünkbe. A Börzöncei szőlőhegy, amely Zala megyében található 310 méter magasan, az 1800-as években épített Szent Lőrinc-kápolna környezetében, a Szerelem-völgy kapujában. Gyönyörű panoráma öleli körbe a hegyet, és vendégmarasztaló az energiamezeje. Elhagyott és élő pincék, szőlők, az elmúlás és a túlélés jelképei… Börzönce mellett a fotós programunkban szerepel még Bocska, ahol Vigh István tanyáján lovakat fényképezünk, továbbá Szentliszló, ahol kora hajnalban, a Berekben, a Válicka-patak völgyében barangolunk, és az esti összejöveteleinket tartjuk.

Eifert János: Reggeli vágta Zalában / Morning gallop in Zala country (Bocska, 2019)

A „szép esték” nemcsak egy-egy pohár bort, hanem egyéni bemutatkozásokat, képelemzéseket és szakmai-művészi beszélgetéseket jelentenek, miközben letöltjük képeinket és feltöltjük akkumulátorainkat is.

Közel hozzuk a természetet – ez nemcsak egy jól hangzó szlogen, hanem célja meditatív fényképezésünknek, mely során nemcsak a természethez, hanem önmagunkhoz is közelebb kerülünk. Azáltal, hogy nem rohanó tempóban, szinte teljesítmény-kényszer hatására fényképezünk, megtanulhatjuk, hogy a fotóművészet nemcsak a pillanat, hanem a gondolkodás művészete is. És ha kiállításra érett képek készülnek, az sem olyan nagy baj

A képzelet világából térjünk vissza a valóságosba, vagyis az előzetes program:

2020. július 3. péntek
Érkezés 17-19 óra között Olasz Ági otthonába (8893 Szentliszló, Ady út 10.), a szálláshelyek elfoglalása, majd ismertetjük a részletes programot. Ezt követően vacsora, tapasztalatcsere, vidám borozgatás.

2020. július 4. szombat
Korai kelés, hajnal öt órakor. Autóba ülünk, irány Bocska, ahol Vígh Pisti jól ismert tanyáján fényképezzük a lovakat. Visszaúton egy kis tájfényképezés, tájékozódás.
Az étkezések időpontja az elfoglaltságainkhoz igazodnak.
Délután a Börzöncei szőlő-hegyen fényképezünk. A régi pincék sora, a Szent Lőrinc-kápolna és környéke, a táj jellegzetes hangulata lehetnek témáink.
Este képek letöltése, kiértékelése, szakmai beszélgetés. Egy pohár bor is belefér…

2020. július 5. vasárnap
Korai kelés, hajnal három órakor, mert vadlesre megyünk a Berekbe. Ha szerencsénk van, szarvasokkal, őzekkel és vaddisznókkal találkozhatunk. Ha nincs szerencsénk, mert a szél felőlünk fúj, vagy ha nem maradunk csendben, az állatok még elő sem bújnak. Ez esetben marad a tájfényképezés, ami szintén élmény lehet.
Visszatérve reggeli, esetleg pihenés, némi alvással, aztán kreatív fotózás a kertben, a természetben.
Ebéd után a képek letöltése, kiértékelése, majd „táborbontás”, hazautazás.

——————————————————————————————————

Részvételi díj (3 nap, 2 éjszaka szállás, teljes ellátással, programokkal és oktatással):

58.000,- Ft

Maximum 8 fő! Négy fő alatt a workshopot nem áll módunkban megtartani. Ezért kérjük, jelezd a részvételi szándékodat az FB-n.

Miután a résztvevők száma limitált, regisztrálni nemcsak az FB-n „ott leszek” kattintással, hanem a részvételi díj 50%-nak az átutalásával lehet, legkésőbb június 12-ig, az alábbi számlaszámra:

Eifert János
10400205 80495751 48511017

A közlemény rovatban kérjük a résztvevő nevét feltüntetni!

A szálláshelyek lefoglalása érdekében kérünk Benneteket, mielőbb jelezzétek részvételi szándékotokat!

——————————————————————————————————Amennyiben a koronavírus-járvány miatt a korlátozásokat nem oldják fel a tervezett időpontig, a programot töröljük, és az addig befizetett előleget visszautaljuk.
……………………………………………………………………………………………………………
Információ:
Olasz Ágnes, mobil +36 30 190 9229

Részletek

Kezdés:
2020, július 3 @ 17:00 CEST
Vége:
2020, július 5 @ 17:00 CEST
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, ,

Helyszín

Szentliszló
Ady Endre utca 10. Zala 8893 Magyarország + Google Térkép
View Helyszín Website