Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Könyv, olvasás és természet – Fotópályázat 2012

2012, March 19 @ 00:00 - 2012, June 14 @ 18:00 UTC+0

Free
extreme_reading_giant_chair_right.jpg

Az Olvasoterem.com, a Typotex Kiadó és a Scolar Kiadó támogatásával, fotópályázatot hirdet. A nyertes értékes könyvcsomagban részesül a fent említett kiadók jóvoltából.
A pályázat mindenki számára nyitott, hobbi- és profi fotósok egyaránt jelentkezhetnek, de egy jelentkező csak legfeljebb négy képet küldhet be.

Az Olvasoterem.com, a Typotex Kiadó és a Scolar Kiadó támogatásával, fotópályázatot hirdet. A nyertes értékes könyvcsomagban részesül a fent említett kiadók jóvoltából.

A pályázat mindenki számára nyitott, hobbi- és profi fotósok egyaránt jelentkezhetnek, de egy jelentkező csak legfeljebb négy képet küldhet be.

+ A fotópályázat témája a négy évszak. Elsősorban természetfotókat, illetve csendélet-kompozíciókat várunk, de minden olyan fotót szívesen fogadunk, amely hűen tükrözi a négy évszak valamelyikét. A beérkezett fotókból havonta naptáras háttérképet készítünk, a háttérkép pedig az adott hónapnak a hangulatát kell visszaadja. Előnyt jelent, ha a képen valami utal az olvasásra vagy a könyvekre – de ez nem kizáró jellegű kritérium, és egy kép még lehet attól nyertes, ha semmi köze ezekhez.

+ Csak digitális, színes vagy fekete-fehér képekkel lehet pályázni. Minimum 3 megapixeles, fekvő képeket várunk!

+ A beérkezett képekből az Olvasoterem.com szerkesztősége minden hónapban választ egyet, az lesz az Olvasoterem.com naptáras háttérképe az adott hónapra. A fotókon az Olvasoterem.com képszerkesztő segítségével módosíthat, különböző méretekre szabhatja azokat, a havi nyertest e-mailben értesíti, és a kép készítőjének nevét elhelyezi a képen. Havonta a nyertes képet így aztán naptáras háttérképként lehet letölteni az oldalról!

+ A zsűri a beérkezett fotókat előszűrésnek veti alá. Június 15-ig a válogatott képeket hetente feltöltjük a facebook-oldalunkra. A fotókra a látogatók fognak szavazni (a „Tetszik” gombbal), ez kialakít egy sorrendet, amely a végső döntésnél 50% arányban fog számítani. A zsűri kiválogatja a saját kedvenceit, ez újból felállít egy sorrendet, amely szintén 50% arányban fog számítani. A két listát összevetve kerül meg a nyertes, aki értékes könyvcsomagot kap a Typotex- és a Scolar Kiadó jóvoltából. A könycsomagban fotós témájú könyvek lesznek.

+ A képeket a foto@olvasoterem.com címre várjuk „Naptár 2012” tárggyal. Az e-mailnek tartalmaznia kell az alábbiakat:

– a pályázó neve;

– annak az évszaknak a megnevezése, amelyhez az adott fotót a pályázó társítja;

– a fényképezőgép típusa, amellyel a kép készült.

+ A beérkezett képeket az Ovasoterem.com illusztrációként a későbbiekben is felhasználhatja, de minden esetben megjelöli a fotó készítőjét a képen és/vagy a képaláírásban.

+ A fotók beküldésének határideje 2012. június 15.

A nyereménycsomag az alábbi köteteket tartalmazza (a könyvekről bővebben a linkekre klikkelve olvaszhatsz!):

Baki Ádám: Zoom In
Michael Freeman: Fotósszemmel
David Prakel: Kompozíció
Mary Warner Marien: A fotográfia nagykönyve
Lugosi Lugo László: Fényképíró – A dagerrotípiától a digitálisig
Steve Yates: A tér költészete
Különkiadás
Bán András: A vizuális antropológia felé

A fotópályázatra való jelentkezéssel a pályázó elfogadja a fent felsorolt feltételeket.

Az Olvasoterem.com a pályázók személyes adatait bizalmasan kezeli, harmadik félnek nem adja át.

Details

Start:
2012, March 19 @ 00:00 UTC+0
End:
2012, June 14 @ 18:00 UTC+0
Cost:
Free
Event Category:
Event Tags:
,