Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kiállításmegnyitó: Így látjuk mi – Öntárgyiasítás, női pozíciók

július 4 @ 18:00 - augusztus 7 @ 20:00 CEST

o

A kiállítás témája az öntárgyiasítás, amely a művészeti gyakorlatban azt az alkotói irányt jelenti, amikor a művész saját identitását, szubjektív élményvilágát, önmaga belső érzékelését kihelyezi a külvilágba, objektíven, tárgyilagosan tekint rá. Saját testét, énjét, véleményét művészi adaptációban, önszántából közszemlére bocsátja, kiállítja, az offline és online térben megosztja.
Az egyén mások által történő tárgyiasításának ellenpólusaként létezik a tárgyiasításnak egy filozófikus, hatalmi visszaéléstől mentes formája, amelyben az önvizsgálat és a társadalmi nemi szerepek elemzése kapcsolódik össze a tartalom előállítójának szándéka szerint. A társadalmi nemi szerep-sztereotípiák öntárgyiasításon keresztül történő kritikai bemutatása, kritikája a 60-as évek óta egyre fontosabb művészeti gyakorlat.

Hat magyar művésznő mutatja be műveit a témához kapcsolódóan: Lovas Ilona, , Moizer Zsuzsa, Rabóczky Judit, Szabó Klára Petra, Tranker Kata.

Figyelem! A hely befogadóképessége miatt csak korlátozott számban tudunk vendégeket fogadni, ezért kérjük részvételi szándékod jelezd az esemény Facebook oldalán az “OTT LESZEK” gomb segítségével. Köszönjük!

https://www.facebook.com/events/609949316180652/

Részletek

Kezdés:
július 4 @ 18:00
Vége:
augusztus 7 @ 20:00
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/609949316180652/

Szervező

Ybl Budai Kreatív Ház
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Ybl Budai Kreatív Ház
Ybl Miklós tér 9
Budapest,-1013Magyarország
+ Google Térkép