csütörtök, augusztus 5, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kiállítás megnyitó – iski Kocsis Tibor: A Hold

2020, március 13 @ 18:00 - 2020, április 5 @ 20:00 CET

Jöjjön el egy Holdsétára hozzánk!
2020. március 13-án, 18.00 órakor megnyitjuk legújabb, „A Hold” c. tárlatunkat, amely iski Kocsis Tibor, Munkácsy-díjas festőművész egyedi rajz-installációit mutatja be.
A tárlatot Révész Emese művészettörténész és iski Kocsis Tibor nyitja meg 2020. március 13-án, 18.00 órakor az Ybl Budai Kreatív Házban!
A kiállítás ahhoz a globális programsorozathoz kapcsolódik, amelynek keretében szerte a világon az Apolló program ötvenedik évfordulójára emlékeznek a művészek.
Az Ybl Budai Kreatív Ház tárlatán kiállított tájképszerű szénrajzokat az Apollo-16 és Apollo-17 űrhajósai által 1972. áprilisban és decemberben készített eredeti fotók ihlették. Bár a tárlaton bemutatott művek fényképek után készültek, mindegyik önálló, önmagában is teljes értékű, kompozícióra épülő alkotás.
A Hold-sorozat rajz-installációi első pillantásra tájképek hatását keltik, de jobban megnézve a néző rádöbben, hogy igazából rendkívül pontos természetrajzokat csodálhat meg. A legapróbb részletig kidolgozott alkotások nem csupán valósághű replikák, hanem egyfajta meditatív képek, amelyek szabad, relaxációs asszociációra buzdítják a szemlélődőt.
A Hold, mint égitest szinte mindenki fantáziáját megmozgatja, mágikus, misztikus hatása az emberiséget egész életében foglalkoztatta. iski Kocsis Tibor a Holdat és a történelmet múzsának hívta, alkotásai múltbeli holdsétára invitálják a látogatókat.
Az elmúlt tíz évben iski Kocsis művészetét a festői szemlélet és annak logikája határozta meg. A klasszikus rajzi eszközhasználat – szén, ceruza, kréta – mellett a festői foltrajz ábrázolás kapott hangsúlyos szerepet a művész perspektívájában. Alkotásaival mindig erősen reflektál a jelenre, a kortárs kultúrára, miközben a festészet mesterségét, a festés alkotói folyamatát és annak belső, sajátos mechanizmusát filozofikus szintre emeli.
Az Ybl Budai Kreatív Házban kiállított alkotásait erős szuggesztivitás jellemzi, a néző kénytelen megállni egy-egy kép előtt és beleképzelni magát az adott pillanatba. A rajzokat szemlélve ott sétálunk magunk is a Holdon.
A kiállítást 2020. április 5-ig tudják megtekinteni az érdeklődők.
https://www.facebook.com/events/231777921193493/

Részletek

Kezdés:
2020, március 13 @ 18:00 UTC
Vége:
2020, április 5 @ 20:00 UTC
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
View Esemény Website

Szervező

Ybl Budai Kreatív Ház
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Ybl Budai Kreatív Ház
Ybl Miklós tér 9
Budapest, - 1013 Magyarország
+ Google Térkép