Loading Events

« All Events

Kéri Gáspár tárlatvezetése Az Örök Fiatalság Balladája című kiállításon

July 23 @ 18:00 - 19:00 CEST

Kéri Gáspár tárlatvezetése Az Örök Fiatalság Balladája című kiállításon

2024.07.23. kedd, 18.00

„Apa és lánya parallel anyaga, Martin Wanda & Martin Gábor: Az örök fiatalság balladája című kiállítás tértől és időtől függetlenül, egyetemes nyelven mesél a mindenkori fiatalok kollektív identitásának generációs kérdéseiről. Legyen szó a hetvenes évek Békéscsabája szórakozó fiataljairól, vagy a mai londoni éjszakai élet underground szubkultúrájáról, szembetűnő hasonlóságokat és rejtett különbségeket vélünk felfedezni a fotográfiákon. De hogyan változtatja meg az idő bizonyos képek jelentését, és miként tudnak olyan fotográfiák párbeszédbe kezdeni egymással, amelyeket több ezer kilométer és hosszú évtizedek választanak el egymástól? Milyen alkotói stratégiák álltak rendelkezésre egy fotográfus számára a hetvenes évek Magyarországán, és milyen lehetőségei vannak a 2020-as évek kortárs nemzetközi színterében egy fiatal magyar alkotónak? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket járunk körbe a tárlatvezetés során, miközben a résztvevőket közös gondolkodásra, valamint párbeszédre invitáljuk.” (Kéri Gáspár)

Kéri Gáspár fotográfus, kulturális újságíró 1999-ben diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem vizuális kommunikáció tanszékén, majd 2020-ban képzőművész-tanár másoddiplomát szerzett a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. A fotográfia képzőművészeti célú felhasználása foglalkoztatja, mozgóképes alkotásaival számos filmfesztiválon vett részt itthon és külföldön. Egyéni kiállításai mellett több mint negyedszázada rendszeres résztvevője csoportos tárlatoknak. Két évtizede oktat fotográfiát, több mint tíz éve publikálja művészeti írásait; jelenleg a Punkt magazin állandó szerzője. A városi sétákat szervező hosszúlépés. járunk? csapatának tagjaként kultúrtörténeti sétákat vezet Budapesten.

A korlátozott férőhely miatt az eseményen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a programra az anna.kasztovszky@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – július 23.

A résztvevők száma maximum harminc fő.

A tárlatvezetésen a regisztrált látogatók a kiállításra szóló, aznap váltott kedvezményes vagy teljes árú (diák, nyugdíjas vagy felnőtt) belépőjeggyel vehetnek részt.

Tájékoztatjuk, hogy eseményeinken hang- és képfelvétel készülhet, amelyből a Mai Manó Ház részleteket használhat fel az intézmény programjainak népszerűsítése céljából.

www.maimano.hu

https://www.facebook.com/events/461999706550471/

Details

Date:
July 23
Time:
18:00 - 19:00 CEST
Event Categories:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/461999706550471/

Organizer

Mai Manó Ház
Email
noreply@facebookmail.com

Venue

Mai Manó Ház
Nagymező u. 20
Budapest, nincs 1065 Magyarország
+ Google Map