Hirdetés
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

“KERET című fotókiállítás

2019, március 8 @ 18:00 - 2019, március 24 @ 18:00 CET

Szentesi Fotókör meghívó Győrbe webre

A Szentesi Fotókör tisztelettel és szeretettel meghívja Önt, családját és barátait a

„KERET” című fotókiállítás megnyitójára

a 2019. március 8-án, pénteken 18 órakor a (VOKE) Arany János Művelődési Ház (Győr, Révai utca 5-10.) kiállító termébe

A kiállítást megnyitja: Szabó Béla fotóművész

A kiállítás megtekinthető 2019. március 24-ig, az intézmény nyitvatartási idejében.

„KERET”

A Szentesi Fotókör tagjai a bemutatkozó fotókiállításoknál főként tematikus tárlatokban gondolkoznak. Az események előtt egy évvel meghirdetnek egy közösen választott témakört, majd az erre készült alkotásokat több alkalommal átválogatva jön létre egy végleges kiállítási képanyag. Régebben a SZEM és a SZÉK témakört dolgozták fel alaposan, ezekből is vándorkiállítás lett. A mostani képanyagukkal eddig Lengyelországban, Łódz városban mutatkoztak be 2017-ben, a város központjában lévő kiállításukat sokan látták és nagyon tetszett a közönségnek. 2018-ban Szegeden az Agórában volt látható még látható ez a tárlat kicsit kibővítve.

A keret lehet ablakkeret, ajtókeret, vonalak, felületek, a horizont, az utcák, házak, mezők, fasorok, oszlopok, földutak, vízfolyások, falak, függőlegesek, átlók, árnyékok, sötét és világos részek stb. Amennyiben elvonatkoztatunk minden fotó felületekből és vonalakból áll, sugallhat valamiféle érzelmi állapotot, hangulatot, pozitív vagy negatív feltöltődést, valami mottót az utókor, a befogadó számára. A művész a valóságot tükrözi, a fotós is a valóságot utánozza. A fotó eredendően egy technikai kép, szintén a valóságot hivatott reprodukálni. Időélménye kettős: egyrészt múlt idejű, ugyanakkor jelennek is érzékeljük. „KERET” lehet kifejező eszköz, de kiemelheti a kép mondanivalóját is. Fontos a forma, a gazdagság, a ritmus számtalan szemet gyönyörködtető változata. A „KERET” lehet az a vonal, amely körülfogja a kép tartományát, elhatárolja a képet a valóságtól, a jelentől, attól a valóságtól, amely a képet körülveszi, keret nélkül a téma belesimulna a környezetébe. A „KERET” új formát hoz létre, ennek köszönhetően a kép nemcsak reprodukál, hanem ábrázol is.

A kiállításon bemutatott fotográfiák a Szentesi Fotókör tagjainak alkotásai.

Kiállító fotósok: Gálfalvay Hilda, Györgyi László, Jokic Zita, Kiss János, Kozma Anita, Lantos Imre, Levendovics György, Marton Ferenc, Nagy István, Német Gabriella, Sarusi István, Szaszkó Antal.

Részletek

Kezdés:
2019, március 8 @ 18:00 UTC+1
Vége:
2019, március 24 @ 18:00 UTC+1
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
, ,

Helyszín

Győr VOKE
Révai Miklós utca 5-10
Győr,
+ Google Térkép
View Venue Website