kedd, július 27, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Képalá – Pályázat

2020, augusztus 22 @ 00:01 - 2020, szeptember 4 @ 23:59 CEST

KÉPALÁ – Pályázat

KÉPALÁ – Pályázat


A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásárral és a Könyves Magazinnal KÉPALÁ címmel nyílt irodalmi pályázatot hirdet a 38. Magyar Sajtófotó Kiállításhoz kapcsolódóan. A pályázat szakmai partnere a Petőfi Irodalmi Múzeum.
Hányféle történet rejlik egy-egy fotóban? Elmesélhetők-e életek egy-egy kép alapján? Mit sűrít magába egy sajtófotó? Hogyan tehet széles körben láthatóvá egy-egy szimbolikus történetet egy sajtófotó és/vagy egy irodalmi alkotás?
A KÉPALÁ című projekt a sajtófotó és irodalom viszonyát, a képekben rejlő történeteket kutatja.
Felkértünk 10 Térey-ösztöndíjas szerzőt, hogy írjanak rövid prózát az exponáláskor lezárt történetekből.
A felkért Térey-ösztöndíjas írók: Falcsik Mari, Kollár Árpád, Lackfi János, László Noémi, Sajó László, Solymosi Bálint, Szilasi László, Terék Anna, Zalán Tibor és Vörös István.
Ugyanebben a témában nyílt pályázatot is indítunk: a kiválasztott fotók inspirálta, 1500 karakteres kisprózai alkotásokat várunk a résztvevőktől. A felkért szerzők írásait, valamint a nyílt pályázat nyertesének szövegét 2020. szeptember második felében a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ rendezvénytermében (volt Tivoli Színház) rendezett esten hallhatják először az érdeklődők.
A meghívásos pályázaton résztvevő írók művei és nyílt pályázaton beérkezett alkotások olvashatóak lesznek a www.konyevsmagazin.hu oldalon.
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS:
A nyílt pályázat jelentkezői azt a feladatot kapják, hogy megmutassák a sajtófotók komplexitását, a bennük rejlő lehetséges történeteket. A fotósok és az írók a saját eszközeikkel a minket körülvevő problémákról, kérdésekről és örömökről mesélnek, ezzel lehetővé téve a folyamatos párbeszédet életünkkel, környezetünkkel kapcsolatban.
A benyújtott pályamű legfeljebb 1 flekk (1500 karakter) hosszúságú lehet.
Beküldési határidő: 2020. szeptember 4.
A pályaműveket a kepala@margofeszt.hu címre kell elküldeni „KÉPALÁ” tárggyal. A nyílt pályázat győztesét e-mailben értesítjük.
A nyílt pályázatra kiválasztott fotók megtalálhatóak a honlapunkon:

KÉPALÁ – Pályázat


A díjátadóval egybekötött irodalmi est 2020. szeptember második felében rendezzük meg a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ rendezvénytermében (volt Tivoli Színház).
A beérkezett pályaműveket a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, a Margó Irodalmi Fesztivál, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Könyves Magazin delegáltjaiból álló szakmai zsűri bírálja el. A pályázaton kizárólag korábban meg nem jelent, eredeti művet fogadunk el (internetes közösségi oldalakon és blogokon publikált írásokat sem). A beküldött pályázatokat a konyvesmagazin.hu oldalon beérkezési sorrendben publikáljuk.
NYEREMÉNY:
A pályázat nyertese egy Kindle e-könyv-olvasót, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és a Margó Irodalmi Fesztivál ajándékcsomagját kapja, valamint pályaművét felolvashatja a KÉPALÁ eseményen a felkért 10 szerzővel együtt.
A KÉPALÁ eseménnyel és pályázattal kapcsolatos minden további információkért írj a kepala@margofeszt.hu címre.
A 38. Magyar Sajtófotó Kiállítás szeptember elején nyílik a Capa Központban.
https://www.facebook.com/events/1683885838434054/

Részletek

Kezdés:
2020, augusztus 22 @ 00:01 UTC
Vége:
2020, szeptember 4 @ 23:59 UTC
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
,
View Esemény Website

Szervező

Capa Központ
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Capa Központ
Nagymező u. 8
Budapest, Pest 1014 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
(1) 413 1310
View Helyszín Website