12.8 C
Budapest
hétfő, május 25, 2020
Hirdetés
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

KÉK Szemmel Gaál Zoltán fotókiállítása JAPÁN

2019, december 11 @ 18:00 - 2020, január 17 @ 21:00 CET

o

Bozóky Dezső sorhajóorvos a XX. század elején járt több ízben a Távol-Keleten.

Fényképezett Kínában, Koreában, Japánban és Törökországban. S bár nem volt képzett fotográfus, szeretett fényképezni, és amikor nem sikerültek a képei, akkor képeslapokat vett. Felvetődött a gondolat: vajon mit látna ma Bozóky Dezső Japánban.

Háromszáznál több üveg negatív maradt a fotós hagyatékában csak Japánról. A képeslapokat leszámítva, nehezen lehetett azonosítani a helyszíneket. Felismerhető volt Nikkó, Nara, Nagaszaki, Kiotó, Tokió. Ezeket a helyszíneket kerestem fel.

A fényképezésem stílusát egyszerre kellett igazítani a lemezes fényképező gép látásmódjához és a digitális technika adta lehetőségekhez, ehhez hozzáadva saját képalkotói elképzeléseimet.

A japán fametszetek leegyszerűsített ábrázolás módját követve, tiszta átlátható kompozíciókra törekedtem. A fényképezésem során a buddhista világszemlélet a világot felépítő elemek mindennapi megjelenési formáját próbáltam meglátni és megörökíteni. A képeim nem elsősorban tudósítani akarnak, hanem hangulati, érzelmi elemekkel átszőtt, az általam megismert Japánt mutatják meg.

 

n

Részletek

Kezdés:
2019, december 11 @ 18:00 UTC
Vége:
január 17 @ 21:00 UTC
Esemény kategóriák:
,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/588662008344059/

Szervező

Gaál Kis Zoltán fotoriporter
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Kolta Galéria
Semmelweis u. 4.
Budapest, - 1052 Magyarország
+ Google Térkép