Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Katonazenészek – zenész katonák

2023, April 6 - 2024, April 5

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, valamint a Budapest Photo Festival tisztelettel meghívja Önöket a Katonazenészek – zenész katonák, a magyar katonazene fényképes története 1868-tól napjainkig című időszaki kiállítás megnyitójára. Az eseményen köszöntőt mond Dr. Bán Attila alezredes a HM HIM parancsnokhelyettese, majd a kiállítást Csizmadia Zsolt ezredes, az MH főkarmestere nyitja meg.

A Hadtörténeti Múzeum új kül- és beltéri fotókiállítása az Osztrák–Magyar Monarchia időszakától napjainkig mutatja be a magyar katonazene témakörét: a gyalogezredek zenekarain keresztül a tér- és menetzenét mint a társadalmi élet velejáróit; valamint a laktanyák és hadifogolytáborok életének mindennapjait: a zenés ébresztőket, és a tábori színházak elengedhetetlen kellékét.

The MoD Military History Institute and Museum’s new outdoor and indoor photo exhibition presents the topic of Hungarian military music: through the bands of the infantry regiments the square and march music, which accompanied social life; and the everyday life of barracks and prisoner-of-war camps: the wakening by music and an essential accessory for camp theatres from the period of the Austro-Hungarian Monarchy to present day.

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

https://www.facebook.com/events/1225704411383669/

Details

Start:
2023, April 6
End:
April 5
Event Category:
Event Tags:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/1225704411383669/

Organizer

HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum
Email
noreply@facebookmail.com