Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kallos Bea Bar: Egy oláh hadasah naplója – fotókiállítás

2022, December 8 - 2023, January 15

Tartsatok velünk december 8-án az IKI-ben Kallos Bea Bar kiállításmegnyitóján és az azt követő beszélgetésen, ahol közelebbről is megismerhetitek a fotóművészt és történetét! 📸🖼
Helyi tanúságtétel – Egy oláh hadasah naplója
„Amikor valaki úgy dönt, hogy Izraelbe költözik, az nem egy véletlen döntés eredménye. Az identitásról szól. Ez a döntés egy állásfoglalás, elköteleződés.
Nagyjából 1900 napja költöztem Izraelbe. Soha nem fogom elfelejteni a pillanatot, amikor megannyi óra várakozás után végre kézbe kaptam az első izraeli személyi igazolványomat a reptéri bevándorlási hivatalban, a Teudat Zehutot. Megható volt. Úgy éreztem, hogy valami nagy dolog részese lehetek. Valami, ami nagyobb, mint az élet maga. Ahogy múlt az idő és az újdonság varázsa elszállt, egyre inkább felütötte a fejét a magányosság. Szakmailag és kulturálisan. Ez a bevándorló lét természetes velejárója. Meg kellett értenem, hogy izraelinek lenni nem ugyanaz, mint zsidónak lenni a galutban. Európai maradtam a Közel-Keleten, és ez minden napomat áthatja. Új bevándorló vagyok és maradok egész életemben, és ezek a képek az én tanúságtételem.”
Ismerd meg a művészt:
Kallos Bea Bar 1978-ban született Budapesten. 15 év színházi és filmes karrier után döntött úgy, hogy fotózással szeretne foglalkozni, 2009 óta az MTI kötelékében dolgozik mint szabadúszó fotóriporter. A 2017-es év fordulópont volt az életében: úgy döntött, kivándorol Izraelbe. 2019 óta az izraeli Haaretz, 2020 óta a Shomrim oknyomozó újságírással foglalkozó portál fotósa.
Fotóival számos díjat nyert a Magyar- és az Izraeli Sajtófotó Pályázaton egyaránt. Munkáit világszerte láthatta már a nagyközönség, például Budapesten, Jeruzsálemben, Tel-Avivban, New Yorkban, Milánóban, Varsóban és Berlinben is.
Bea Bar Kallos: Diary of an Olah Hadasah – Photo exhibition opening
Join us in IKI on 8th December for Bea Bar Kallos’s exhibition opening and the following Q&A to get to know the photographer and her story! 🖼
Local testimony – Diary of an Olah Hadasah
“When someone decides to move to Israel, it is not a random choice. It is about identity. It is a strong statement, a commitment.
I made aliyah for Israel about 1900 days ago. I will never forget the moment, when after so many hours of waiting I got my first Theudat Zehut at the Airport’s immigation office. It was emotional. I felt being part of something big. Bigger than life. As time passed and the excitement of being in a new place faded away I faced loneliness. Proffesionally, culturally. It is a normal part of the life of any immigrant. I had to learn, being Israeli is something else, that being jewish in the galut. I remained European in the Middle-East, and that isolates me every day. I’m an olah hadasha and will be in the rest of my life, and these photographs are my testimony.”
Get to know the artist:
Bea Bar Kallos was born in Budapest, Hungary in 1978. After 15 years of working in film and theater, she decided to shift to a career in photography. Since 2009, she’s been working for MTI (Hungarian News Agency) as a freelance photo reporter. The year 2017 has turned out to be a tipping point for her: she decided to emigrate to Israel. She’s been photo reporting for the Israeli Haaretz since 2019 and for the investigative news portal Shomrim since 2020.
Her photos have won numerous awards both on the Hungarian and the Israeli Press Photo Exhibition. Her photos have been showcased in many places worldwide: in Budapest, Jerusalem, Tel Aviv, New York, Milan, Warsaw and Berlin – among others.

Details

Start:
2022, December 8
End:
January 15
Event Category:
Event Tags:

Organizer

Izraeli Kulturális Intézet / Israeli Cultural Institute
Email:
noreply@facebookmail.com