Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Izrael, az ellentétek országa – Szűcs Tímea fotókiállításának megnyitója

február 23 @ 17:00 - 20:00 UTC

Izrael, az ellentétek országa címmel fotókiállítás nyílik szerdán 17 órakor a makói József Attila Könyvtárban a 2020-ban fiatalon elhunyt Szűcs Tímea emlékére.

A kiállítást megnyitja: Urbancsok Zsolt főlevéltáros

Szűcs Tímea a Magyarországról Izraelbe vándorolt holokauszt-túlélők történetét és identitását kutatta. Többször járt már Izraelben, s a különböző intézmények látogatása mellett interjúkat is készített kint élő magyarokkal. A kint léte alatt a kutatáson kívül azonban másra is koncentrált: fotózott, megismerte jobban a kultúrát, a kint élő embereket, s a fal túloldalára, Ciszjordániába is ellátogatott. A fotókiállításán az útjai során elkapott legjobb momentumok kerülnek bemutatásra.

Az alkotó édesanyja, Szűcsné Sipos Andrea a Rádió 7-nek elmondta: lánya több alkalommal járt Izraelben, ugyanis a közel-keleti országban azt kutatta, hogyan őrzik meg identitásukat az oda vándorolt magyar holokauszt-túlélők.

Szűcsné Sipos Andrea hozzátette: a most nyíló kiállítás mellett egy könyvet is összeállít lánya emlékére, ami szintén a kutatásait dolgozza fel.
Szűcsné Sipos Andreától megtudtuk: a tervezett könyv, az On my way, vagyis az Utamon hamarosan megjelenik. A Szentföld mellett más ország is szerepel majd benne, hiszen Timi több helyen is megfordult a világban.

https://www.facebook.com/events/408458121044428/

Részletek

Dátum:
február 23
Időpont:
17:00 - 20:00 UTC
Esemény kategóriák:
, ,
Esemény címkék:
,
https://www.facebook.com/events/408458121044428/

Szervező

József Attila Városi Könyvtár
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

József Attila Városi Könyvtár (Makó)
Deák Ferenc u. 2.
Makó, 6900 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
(06 62) 212 253
View Helyszín Website