20.3 C
Budapest
szombat, július 11, 2020
Hirdetés
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Ív & Candie’s Wonderland presents: r.í.c chicks

2012, február 23 @ 20:00 - 2012, március 22 @ 01:00 CET

Ingyenes
Ív & Candie's Wonderland presents: r.í.c chicks

Az szervezésében indult ÁTLÁTÁS projekt következő állomásaként, február 23-án Gáldi Vinkó Andrea és munkáiból nyílik kiállítás a Liget Galériában. A kiállítás a sokak által már jól ismert Ív & Candie világába kalauzolja a nézőt, a hangsúly itt azonban a két alkotó vizuális párbeszédére kerül, mely a kurátor képi és szöveges formában megfogalmazott reflexióival egészül ki. A kiállításon installáció formájában jelenik meg a projekt, kiegészülve az alkotópáros korábban készült munkáival.
A kiállítást megnyitja: 2012. február 23-án, csütörtökön 19 órakor

Az FFS szervezésében indult ÁTLÁTÁS projekt következő állomásaként, február 23-án Gáldi Vinkó Andrea és Szombat Éva munkáiból nyílik kiállítás a Liget Galériában. A kiállítás a sokak által már jól ismert Ív & Candie világába kalauzolja a nézőt, a hangsúly itt azonban a két alkotó vizuális párbeszédére kerül, mely a kurátor képi és szöveges formában megfogalmazott reflexióival egészül ki. A kiállításon installáció formájában jelenik meg a projekt, kiegészülve az alkotópáros korábban készült munkáival.

A kiállítást megnyitja: Mélyi József 2012. február 23-án, csütörtökön 19 órakor
Kurátor: Somosi Rita.

r.í.c chicks – Gáldi Vinkó Andrea és Szombat Éva
kurátor: Somosi Rita

Egy közös utazás alkalmával jött létre 2009-ben az azóta aktívan együttműködő Ív and Candie alkotópáros (Gáldi Vinkó Andrea és Szombat Éva). Fotográfusként mindketten szuverén formanyelvvel rendelkeznek, a közösen készült munkájuk mégis egy tematikailag és stilárisan is elkülönülő egységet képez, mely fiktív karaktereik szűrőjén át látja és virtuális felületeken közzétett oldalaik segítségével láttatja a világot. Környezetük szubjektív szemszögből való dokumentálása mellett saját generációjuk és koruk problémáit, élethelyzeteit mutatják be. A fiktív, narratív és a dokumentarista elemek keveredése által létrejövő Ív and Candie-világ naplószerű képfolyama olykor humoros és giccses, máskor társadalomkritikus és provokatív, de mindig többrétű értelmezési lehetőséget kínál az alakok és helyszínek egymáshoz való viszonyának definiálásban, természetesen a tőlük megszokott szubjektív szűrőn keresztül.

A r.í.c chicks projekt az alkotópáros kedvelt blog formáját folytatja, a hangsúly itt azonban a két alkotó vizuális párbeszédére kerül, mely a kurátor képi és szöveges formában megfogalmazott reflexióival egészül ki. A sajátos Ív and Candie világ megőrzése mellett dialógusukkal egymás munkáit inspirálják, terelik az újabb témák és helyzetek felé.

Részletek

Kezdés:
2012, február 23 @ 20:00 UTC+0
Vége:
2012, március 22 @ 01:00 UTC+0
Összeg:
Ingyenes
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, ,