Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

In Memoriam Gera Mihály – Finisszázs – beszélgetés és online archívum bemutató

április 7 @ 18:00 - 19:00 UTC

In Memoriam Gera Mihály – Finisszázs – beszélgetés és online archívum bemutató

In Memoriam Gera Mihály – Finisszázs – beszélgetés és online archívum bemutató


2022. április 7-én, csütörtökön, 18 órától Kincses Károly fotótörténész, Pfisztner Gábor esztéta és Tóth Balázs Zoltán esztéta, a Fényképhez nem vezet tömegközlekedés – In Memoriam Gera Mihály című tárlat kurátora beszélget Gera Mihály hagyatékáról és mutatja be a Gera Mihály online archívumot.
„A Fényképhez nem vezet tömegközlekedés – In Memoriam Gera Mihály című tárlat finisszázsára szervezett beszélgetés során Gera Mihály tárgyi és szellemi hagyatékának jelentőségét, aktualitását, a magyar fotótörténetben betöltött szerepét méri fel Kincses Károly fotótörténész és Pfisztner Gábor esztéta segítségével, egyúttal bemutatjuk a Gera Mihály online archívumot. A beszélgetés egyik nem titkolt célja a nyitottság, a bekapcsolódást a nézőközönség számára is lehetővé tesszük.” (Tóth Balázs Zoltán esztéta, a Fényképhez nem vezet tömegközlekedés – In Memoriam Gera Mihály című tárlat kurátora)
Időpont: 2022. április 7., csütörtök, 18 óra
Helyszín: Capa Központ – 8F Galéria
Az eseményen való részvétel ingyenes.
***
„A kiállítás egyik része Gera Mihály hagyatékából származó, volt élettérét, lakásainak falait egykor díszítő képekből áll, melyek sokszínűségéből, művészeti, tematikai különbségeiből rögvest leszűrhető a Tanár úr megalkuvást nem ismerő minőségérzete és a fotográfia szinte minden területét lefedő érdeklődése. Az egyébként több mint kétszáz fényképből álló hagyaték átnézése során tűnt fel, hogy abban szerepelnek egy, a kétezres évek elején a Mai Manó Ház galériájában megrendezett kiállítás darabjai is. Tárlatunk másik fele ennek a kiállításnak állít emléket.” (Tóth Balázs Zoltán kurátor)
https://www.facebook.com/events/1759251847593726/

Részletek

Dátum:
április 7
Időpont:
18:00 - 19:00 UTC
Esemény kategóriák:
, ,
Esemény címkék:
, , , ,
https://www.facebook.com/events/1759251847593726/

Szervező

Capa Központ
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Capa Központ
Nagymező u. 8
Budapest, Pest 1065 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
(1) 413 1310
View Helyszín Website