Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

In Eternum: Gyergyószéki templomok / fotókiállítás / Gyergyóremete

2022, November 5

In Eternum: Gyergyószéki templomok kiállításmegnyitó Gyergyóremetén, a központi parkban, 2022. november 5-én, szombaton 12:00 órától.

Jelen kiállításunk nem titkolt célja, hogy épített örökségünkre jobban odafigyeljünk, hiszen sokrétű szerepet töltöttek és töltenek be közösségünk, közösségeink életében. Az elődeinktől
kapott örökségéről van szó melyek egyszerre jelképezik az ők Istenbe vetett hitét és ragaszkodását, a Teremtő iránt érzett hálát, az áldozatvállalást, a közösségben való gondolkodást, az egymás iránti tiszteletet és odafigyelést, az életben követendő emberi példákat és a szép iránti vágyat. Ezen templomok története a remény, az újrakezdés kiváló példáiként is szolgálhat.
A kövek, a falak, a harangok, a szobrok, az ablakok, a falfestmények, a díszek, a keresztek, a kőtáblák mind-mind igaztörténetnek tanujelei. Érdemes ezen történeteknek utánajárni, hiszen csak így értékelhetjük a ránk hagyott örökséget igazán és ez adhat vonatkoztatási pontot cselekvéseinknek, hogy olyan örökséget hagyjunk mi is utódainkra amelyekre ők is büszkék lehetnek.

https://www.facebook.com/events/1180558879472232/

Details

Date:
2022, November 5
Event Category:
Event Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/1180558879472232/