szerda, október 27, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Imágó ősz – A fotó és a jóga találkozása – Fotótábor Vancsó Zoltán vezetésével

2020, október 23 - 2020, október 28

Fókuszban a tájkép és a meditáció

A zen a belső szabadság útja, mely mindenki előtt nyitva áll. Egy út, amelyen keresztül megszabadulunk gondolataink zűrzavarától, a tudatunkat terhelő folyamatos és nyugtalanító zsongástól. Egy út, amelyen keresztül elérhetünk legmélyebb gyökereinkig, megtudhatjuk, honnan jöttünk, hová megyünk. A zen gyakorlata során, tudatunk lecsendesítésével választ kapunk ezekre a kérdésekre, jóllehet ez olyan tapasztalati válasz, amely nem foglalható szavakba.

A zazen ülő meditációt jelent, amely során a lélegzetünkre figyelünk.  A gyakorlás lényege, hogy túljussunk a személyes nézeteinken, minden ránk kényszerített elképzelésen, és megérkezzünk ahhoz az alaphoz, amely mindannyiunkban közös. Fontos megjegyezni, hogy a zen által nemhogy elveszítenénk egyediségünket, beleolvadva valami megnevezhetetlenbe, hanem megtaláljuk azt, akik valójában vagyunk.

Ezen a ponton kapcsolódik a zazen meditáció a fotózáshoz, és válik a napi alkotómunka fontos kiegészítőjévé. A táborban elsősorban nem a képek megtalálása lesz a célunk, hanem egy olyan belső egyensúly létrehozása, amely lehetővé teszi, hogy maguk a képek találjanak meg bennünket. Ehhez igyekszünk megadni minden elméleti és gyakorlati segítséget személyes tapasztalataink által.

A tábor legközelebb várhatóan 2020. október végén kerül megrendezésre. (6 nap / 5 éj)

Vancsó Zoltán és Szaladják ‘Taikyo’ István

(Ezek a fekete-fehér képek kis ízelítőt nyújtanak a zazen világából. Kattintásra nagyobbodnak.)

Bővebben

Részletek

Kezdés:
2020, október 23
Vége:
2020, október 28
Esemény kategóriák:
, , ,
Esemény címkék:
https://zoltan.pictures/fototabor/

Szervező

Vancsó Zoltán

Helyszín

Rejtek Vendégház – Lispeszentadorján
Kossuth Lajos út 44
Lispeszentadorján, - 8888 Magyarország
+ Google Térkép