vasárnap, december 5, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Igaz vagy hamis? # Információdömping a 21. században – fotókiállítás

november 16 @ 08:00 - november 27 @ 17:00 CET

Kiss Richárd: Részlet a Keyhole munkacímű sorozatból

” A tömegkommunikáció demokratizálódása eredményeként minden résztvevő mondanivalója egyforma esélyekkel indul útjára a globális kommunikációs térben. Az információáramlás felgyorsult, egyre kevesebb idő jut egy hír, állítás, vélemény forrásának az ellenőrzésére. Naponta jelennek meg és tűnnek el hírportálok, véleményvezérek, médiaplatformok.

A folyamat következtében az álhírgyártás és a dezinformációs törekvések egyre kevesebb erőforrást igényelnek. A fotó-, videó- és audiomanipulációs technológiák fejlődése is drámai módon felgyorsult. A tömegkommunikációs csatornákon terjedő információk hitelessége ezáltal megkérdőjeleződik. Vajon tudjuk még, hogy melyik információ igaz és melyik nem? Fontos-e egyáltalán az egyén számára az objektív igazság?

Az Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója új művészeti projektjének fókuszában az információdömping és az álhír áll. A programra a tagok munkaterveikkel pályázhattak.  A workshop szakmai előadásokkal vette kezdetét, meghívott koordinátora Don Tamás, a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ kurátora volt.

Kiállító művészek: , , , , Nagy Izabella, , Pomsár Miklós, , , , , , Üveges Mónika, Varga Domonkos, Varga Viktor, Váczi Lilla

Konzulens: Don Tamás

A kiállítás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

Foton Galéria
1053 Budapest, Képíró utca 6.
fotongaleria.hu
2021. november 16–27.
(…)”

 

Kapcsolódó cikkek: