-3.3 C
Budapest
vasárnap, január 23, 2022
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Hol a boldogság mostanában? – 9. ARC Pályázat

2008, május 21 @ 18:00 - 2008, június 26 @ 18:00 UTC+0

Ingyenes
9arc.jpg

„Hol a boldogság mostanában?”

„Hol a boldogság mostanában?”
– sóhajtott fel Petőfi a távoli múltban.

„Don’t worry, be happy!” – sulykolja a sláger, egyetemes boldogságra szólítva fel az ezredforduló gyermekeit.

Hogy “hol”?

„Hol a boldogság mostanában?”

„Hol a boldogság mostanában?”
– sóhajtott fel Petőfi a távoli múltban.

„Don’t worry, be happy!” – sulykolja a sláger, egyetemes boldogságra szólítva fel az ezredforduló gyermekeit.

Hogy “hol”?

Felé igyekeznek az emberiség egyetemes jótevői, a vallásalapítók és a népvezérek. Rá vár a lány a pályaudvar forgatagában és felé igyekszik az útmenti stoppos, habár tudják, az kultúrákon és földrészeken át változatlan. Egyesek a lemondásban, mások a birtoklás örömében remélik megtalálni. Ők hiszik hogy megtalálták, mi tudjuk, hogy elvesztettük. Ám a jó útra lelni már félsiker. Míg egyesek illúziónak gondolják és kiváltságnak, mások a hétköznapok valóságában találnak rá – nap mint nap.

“Boldogság”

Alakváltó káprázat? Vagy évzeredek távlatában is változatlan? Sohasem elérhető? Vagy minduntalan körülöttünk létező? Vegytiszta filozófia, önfeltáró líra, avagy mindennapi félszavainkban rejtőzködő gondolat? Akit megérintett, egyszerű dolgokat mesélt róla: betölti a testet és lelket, ha elmúlik a fájdalom, szertefoszlik a félelem vagy végetér a magány. Ott dereng egy napsütéses reggel csöndjében, megbújik társad ölelésében, felragyog gyermeked kacagásában.

“Mostanában”

Vajon napjainkban bonyolultabb lett? Rejtőzködőbb? Ritkább? Vagy éppen túl könnyen elérhető, megvásárolható élvezet? Az ezredforduló széles választékát kínálja a boldogságnak: kapszulákba csomagolt boldogság-granulátumot, virtuális kielégülést nyújtó örömöket, hibátlanra csiszolt szépséges testeket, erőt sugárzó eszméket. A „Nagy Testvér” sugallata szerint mindez lábaid előtt hever, s ha mégsem lettél maradéktalanul boldog – az csak a te hibád.

Lázadj a boldogtalanság ellen!

Vajon szükségszerű Magyarországon a boldogtalanság, az általános búskomorság? Lázadj a megszokások panaszkulturája, a negatív közérzület ellen! Beszélj a múltról és a jelenről, beszélj a bennük rejlő szépségről is!

“Hol a boldogság mostanában?” Petőfinek egykor egyértelmű válasza volt: “Barátságos meleg szobában.” Ám ez csak egy válasz a végtelen számú lehetséges közül.

Ha látod eltvélyedéseinket, ha érzed a boldogság hiányát, ha tudod a felé vezető utat, ha ismered búvóhelyét, ha érezted már érintését – küldj egy képet róla!

Tedd közszemlére a tévutakat, pellengérezd ki a hamis prófétákat, és tedd közkincsé alakját, a pillanatot vagy a helyet, ahol jelen van!

A pályázat a véleménynyílvánítás szabadságát kínálja fel, ezért bármilyen témával pályázhatsz! Használd ki, hogy az ARC olyan fórum, ahol – akár megtartva, akár elvetve a plakát műfaji kereteit – megkötések és korlátozások nélkül hagyhatsz nyomot!

Az alábbiakban az ajánlott társadalmi témák olvashatók.

Részletek

Kezdés:
2008, május 21 @ 18:00 UTC+0
Vége:
2008, június 26 @ 18:00 UTC+0
Összeg:
Ingyenes
Esemény kategória:
http://www.arcmagazin.hu/arc