Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Hipotézis: Levél minden – Beavató tárlatvezetés Dezső Tamással és Virágvölgyi István kurátorral

2022, October 27 @ 17:30 - 20:30 CEST

Hipotézis: Levél minden – Beavató tárlatvezetés Dezső Tamással és Virágvölgyi István kurátorral

https://capacenter.hu/esemenyek/hipotezis-level-minden-beavato-tarlatvezetes-dezso-tamassal-es-viragvolgyi-istvan-kuratorral/

2022. október 27-én, csütörtökön, 17:30 órától a Hipotézis: Levél minden című kiállításban tart tárlatvezetés Dezső Tamás, az alkotó, valamint Virágvölgyi István kurátor.

***

Dezső Tamás: Hipotézis: Levél minden

https://capacenter.hu/kiallitasok/dezso-tamas-hipotezis-level-minden-2/

Dezső Tamás az összes élő – köztük az ember – önazonosságát vizsgálja legújabb munkájában. Mi az a rejtélyes és megmagyarázhatatlan kapocs, ami összeköti az összes élő személyiségét egy életen át? Fizikailag állandó változásban vagyunk: a többi élőlényhez hasonlóan az ember testének szinte valamennyi molekulája folyamatosan újakra cserélődik. Intellektuálisan is állandó átalakulásban vagyunk: gondolkodásmódunk egész életünk során változik. Miben áll mégis az identitás? Hogyan nevezhetjük magunkat mindvégig egy és ugyanazon személynek mindezen változások ellenére? Tíz- és ötvenéves önmagunk közt több a különbség, mint a hasonlóság. Egy mag és az abból kinőtt, terebélyes fa között látszólag semmi közös nincs, mégis ugyanarról az élő szervezetről beszélünk.

Az ökológiai válság kapcsán elengedhetetlenné vált, hogy a növényeket jelentőségüknek megfelelően kezeljük, és a folyamatosan mélyülő megkésettség gyötrő érzése mellett komoly erőfeszítéseket tegyünk annak érdekében, hogy az emberi identitás mellett a törékeny növényi létezés kérdéseit is megértsük. És nem pusztán azért, mert tőlük függ és rajtuk múlik a saját létezésünk.

Virágvölgyi István

kurátor

https://www.facebook.com/events/629152768917773/

Details

Date:
2022, October 27
Time:
17:30 - 20:30 CEST
Event Categories:
,
Event Tags:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/629152768917773/

Organizer

Capa Központ
Email:
noreply@facebookmail.com

Venue

Capa Központ
Nagymező u. 8
Budapest, Pest 1065 Magyarország
+ Google Map
Phone:
(1) 413 1310
View Venue Website