Események betöltése

« Összes Események

“Heves egy napja” – fotópályázat

április 23 @ 08:00 - május 28 @ 17:00 CEST

A DigiNatura Heves Megyei Természetfotósok Egyesülete „Heves egy napja” címmel hirdeti meg rapid – egynapos – pályázatát amatőr fotósok számára.
A pályázat célja, hogy Heves épített környezetét, valamint a város és környéke természeti értékeit ne csak a környékbeli fotósok, hanem az ország távolabbi területeiről érkezők is megismerhessék és megörökíthessék.
Pályázati követelmények: A pályázaton részt vehet bárki, korosztálytól függetlenül.
Mivel a pályázat igen gyors lefolyású, így a nevezési feltételeket is ehhez alakítottuk.
Nevezni a pályázat napján reggel 4 órától, este 21 óráig a regisztrációs helyen lehet, nevezési lap kitöltésével. (A nevezési lap aláírásával a képek alkotói hozzájárulnak ahhoz, hogy az elkészült fotókat a szervezők a városról készült marketinganyagokban felhasználhassák, természetesen a szerző feltüntetésével.)
A nevezés helye: HKK Művelődési Központ (Heves, Erkel Ferenc u. 2.)
Az elkészített képeket digitális formában kell leadni.
A digitális fájlok utolsó beadási időpontja 2022. május 28. 22.00. A fájlok mérete minimum 5 megapixel lehet, és szerzőnként összesen 15 képpel, azaz kategóriánként 5 db alkotással lehet pályázni.
A digitális fájlokat korrigálatlanul, JPG formátumban, bármilyen – a fotózáskor használt – memóriakártyán be lehet adni, amit egy központi számítógépen a szervezők kötelesek tárolni.
Nevezési díj nincs.
Kategóriák:
• Emberábrázolás
A Hevesen élő emberek arca, jellemábrázolása, itt élő alkotók hiteles és igényes bemutatása. (Természetesen a személyiségi jogok tiszteletben tartásával és a fotóalany beleegyező nyilatkozatával.)
• Épített környezet
A város épületeinek külső és belső tere, emlékműveinek és szobrainak minél izgalmasabb megformálása.
• Természet
Heves és környéke természeti értékeinek bemutatása.
A fotók készítésének helye: Heves közigazgatási területe, természetfotók esetében a környékbeli települések határa.
Zsűrizés: A rapid pályázat háromtagú szakmai zsűrije másnap reggel 8 órától, nyilvánosan bírálja a beérkezett képeket. Az alkotásokat projektoros vetítéssel visszük az ítészek elé, akik a helyezésekről zárt ajtók mögött döntenek.
Díjazás: Minden kategóriában egy első, egy második és egy harmadik kollekciódíjat ítélhet oda a zsűri. A díjazás összértéke 165.000,- Ft. (1. helyezett: 30.000,- Ft, 2. helyezett 15.000,- Ft, 3. helyezett 10.000,- Ft).
Díjátadó és kiállítás megnyitó: 2022. június 4. 16.00
A beküldött alkotásokból egy maximum 50 képből álló válogatás készül, melynek bemutatására egy szabadtéri kiállítás keretében kerül sor a Művelődési Központ előtt.
A kiállítás teljes költségét, illetve a képek elkészítésének költségét a kiíró vállalja.