szerda, december 8, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Hermann Veronika tárlatvezetése Margaret Watkins Fekete fény című kiállításán

november 11 @ 18:00 - 19:00 CET

Hermann Veronika tárlatvezetése Margaret Watkins Fekete fény című kiállításán
2021. 11. 11. 18.00
A „Roaring Twenties”-ként emlegetett évtizedben egyszerre alakult ki egy új, nagyvárosi, középosztálybeli nőkből álló fogyasztói réteg, és olyan, máig ható fogyasztási innovációk, mint például a divatmagazinok és divatképek, vagy a lakossági, mindenki által elérhető fényképezés. A divat- és reklámfotográfusként is aktív Watkins forradalmi módon élt és alkotott, és ezt a korábbiaknál megengedőbb kontextusban tehette meg. A tárlatvezetésen a modernista identitásmodellek és a női „kószáló” (flâneur) figuráján keresztül közelítünk Margaret Watkins alkotásaihoz.
Hermann Veronika az ELTE BTK Média és Kommunikáció Tanszék adjunktusa, a Balkon és a Médiakutató című folyóiratok szerkesztőségi tagja. Irodalomkritikával, identitáselméletekekel, hidegháborús tömegkultúrával és ezek különféle kombinációival foglalkozik. 2020-ban jelent meg első könyve Helyettem a nyelv. Identitáspolitikák az irodalomban címmel.
A Nők a kamera mögött című januárig tartó programsorozatunkon a női alkotói munkát és a női alkotással kapcsolatban felmerülő kérdéseket járjuk körül meghívott vendégeink segítségével.
Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – november 11. A tárlatvezetésen a látogatók a kiállításra szóló belépőjeggyel vehetnek részt. A megszokott kedvezmények ezúttal is érvényesek.
https://www.maimano.hu/programok/kiallitas-margaret-watkins-fekete-feny
https://www.facebook.com/events/1289456048160511/

Részletek

Dátum:
november 11
Időpont:
18:00 - 19:00 CET
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
https://www.facebook.com/events/1289456048160511/

Szervező

Mai Manó Ház
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Mai Manó Ház
Nagymező u. 20
Budapest, nincs 1065 Magyarország
+ Google Térkép