Loading Events

« All Events

GARTEN BALATON │ FELSŐÖRSI FOTÓUDVAR │kortárs fotófesztivál

augusztus 5 @ 17:00 - augusztus 14 @ 22:00 CEST

GARTEN BALATON │ FELSŐÖRSI FOTÓUDVAR │kortárs fotófesztivál
* kiállítások * tárlatvezetések * pódiumbeszélgetések * előadások * kertmozi *
Nyitvatartás:
2022. augusztus 5–14.
mindennap 17:00–22:00
Helyszín: 8227 Felsőörs, Civil Ház, Szabadság tér 5.
A Felsőörsi Fotóudvar programjaira a belépés ingyenes.
Megnyitó: 2022. augusztus 5., péntek, 19 óra
A Fotóudvart megnyitja: Mautner Zsófia szakácskönyvszerző
Negyedszer kerül sor a Garten Balaton kortárs művészeti fesztiválra négy észak-balatoni község, Lovas, Csopak, Felsőörs és idén először Alsóörs részvételével. A Capa Központ szervezésében megvalósuló Felsőörsi Fotóudvaron most is a kortárs fotográfiáé lesz a főszerep.
Csendéletektől az ételfotózáson át a disznóvágásig – az idei Felsőörsi Fotóudvar szabadtéri és beltéri fotókiállításain bemutatott művek az étkezés és a fotográfia összefüggéseit vizsgálják. A 10 napon át tartó beszélgetések, tárlatvezetések, irodalmi programok és filmvetítések is e téma köré szerveződnek. Az eseménysorozatot MAUTNER ZSÓFIA nyitja meg. HEMZŐ KÁROLY ételfotói és csendéletei kapcsán LAJOS MARI meséli el a páros legendás szakácskönyvsorozatának háttértörténetét. Egy nap a Balatoné, ahol a legfrissebb helyi művészeti kezdeményezések mellett egy Hemző Károly-díjas alkotó, BIELIK ISTVÁN beszél saját művei mentén a vízparton töltött szabadidő témájáról, a balatoni nyaralások rendszerváltás előtti történetéről pedig FORGÁCS PÉTER elbeszéléséből lehet tájékozódni. Az irodalom és a gasztronómia határterületein CSERNA-SZABÓ ANDRÁS és DARIDA BENEDEK kalauzolja a Fotóudvarba érkezőket. SZABÓ ESZTER ÁGNES és KOCSI OLGA különleges ételperformansza vezeti be a Capa Központ csoportos kortárs fotókiállítása, a CAPAZINE LET’S EAT anyagát, amelynek középpontjában a húslevestől a rántott húson át a kolbászig terjedő skálán szereplő ételek közösségteremtő ereje áll. A programot a ROBERT CAPA életművét tárgyaló est zárja. A Felsőörsi Fotóudvar teljes programja 25 kortárs magyar fotográfus, alkotó és szakember közreműködésével valósul meg.
A CAPAZINE LET’S EAT kiállításon bemutatkozó alkotók:
Fajgerné Dudás Andrea, Hodosy Enikő, Kocsi Olga, Ladocsi András, Matók Zsuzsa, Máté Balázs, Rostás Bianka, Sándor Emese, Simon Zsuzsanna, Szabó Eszter Ágnes, Sztrehalet Oxána, Takács Márton, Vedres Ági, Vékony Dorottya
Együttműködő partner: Felsőörs Község Önkormányzata
Szervező partner: Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, Budapest
Kurátor: Mucsi Emese (Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ)

• • •
A Garten Balaton 2022. évi eseménysorozata a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa kiemelt régiós projektje, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával és a Nagy Gyula Művészeti Alapítvánnyal együttműködésben valósul meg. Szakmai partner: Capa Központ.
#VeszpremBalaton2023 #VEB2023 #capaközpont #capacenter
• • •
www.capacenter.hu
www.gartenbalaton.com
• • •
A Garten Balaton további programjait Lovason felsőörsi és lovasi lakosok ingyenesen látogathatják. Belépés napi karszalaggal, melynek ára 1500 forint. Fizetés a helyszínen bankkártyával valamint készpénzzel lehetséges.
• • •
Részletes program és további információ:

Garten Balaton – Felsőörsi Fotóudvar 2022


A programváltozás jogát fenntartjuk.
https://www.facebook.com/events/5583692178328524/

Details

Start:
augusztus 5 @ 17:00 CEST
End:
augusztus 14 @ 22:00 CEST
Event Category:
Event Tags:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/5583692178328524/

Organizer

Capa Központ
Email:
noreply@facebookmail.com

Venue

Civil Ház – Felsőörs
Szabadság tér 5.
Felsőörs, - 8227 Magyarország
+ Google Map